X
SULJE MAINOS
NHS:n sairaala Keski-Englannissa. / LEHTIKUVA / VILLE VUORINEN

Sairaaloiden henkilökunnalle opetetaan valkoisesta etuoikeudesta

Britanniassa on ihmetelty veronmaksajien rahojen käyttöä woke-teemoihin.

Terveydenhuoltojärjestelmä NHS:n henkilökunnalle tarjottava diversiteettikoulutus on herättänyt runsaasti keskustelua Britanniassa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille on laadittu Englannin alueella kursseja, joiden aiheena on muun muassa ”valkoinen etuoikeus”, ”tiedostamattomat ennakkoluulot” ja ”aito liittolaisuus”.

Telegraph-lehden mukaan kurssit käsittelevät myös Black Lives Matter -liikkeen tavoitteita ja periaatteita. Arvostelijat ovat nostaneet esiin BLM-liikkeen perustaja Patrisse Cullorsin lausuntoja, joiden mukaan ”koulutettujen marxistien” tavoitteena on muun muassa poliisin rahoituksen leikkaaminen.

Britanniassa on ihmetelty, miksi woke-teemoihin käytetään veronmaksajien rahaa.

Asia on herättänyt närää myös pääministeri Boris Johnsonin hallituksessa. Konservatiivien terveysministeri Sajid Javid oli vakuuttanut kansanedustajille aiemmin syksyllä, ettei julkista rahaa käytettäisi NHS:ssä ”turhiin asioihin tai woke-aktivismiin”

Nimettömänä pysyttelevä hallituslähde toteaa NHS:n henkilökunnan altistuneen ”diversiteettihuuhaan indoktrinaatiolle”.

NHS:n tarjoamalla kurssilla BLM:ää kuvaillaan tervehdyttäväksi liikkeeksi, joka ”kitkee valkoisen ylivallan” ja haastaa ”tummaihoisten vastaisuuden kaikissa muodoissaan”.

Britannian BLM-järjestö UKBLM on kiistänyt liikkeen olevan marxistinen.

– Osa jäsenistä on marxisteja, mutta eivät kaikki. Olemme kuitenkin kaikki antikapitalisteja ja sitoutuneita purkamaan luokkaan, sukupuoleen ja rotuun perustuvan dominoinnin, UKBLM kirjoitti Twitterissä keväällä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt