Verkkouutiset

Saako muslimi pitää lemmikkikoiraa?

Suosittu islamilainen nettisaitti on vastannut lukijakysymyksiin koirien pitämisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Qatarilainen Islam Online on yksi maailman seuratuimmista islamilaisista nettisaiteista. Sen Ask the Scholar -palstalla islaminoppineet vastaavat uskoa koskeviin kysymyksiin.

Sunnuntain kysymyksenä oli ”jos pitää koiraa kotona, eivätkö kaikki henkilön hyvät teot mitätöidy”. Joulun alla kysyttiin, tukeeko tiede sharia-lain kantaa koirien pitämisen kieltämisestä, josta uutisoi Examiner-lehti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ensimmäisen kysymyksen saaman vastauksen mukaan ”islam kieltää koirien pitämisen” ja rangaistuksena on hyvien töiden mitätöityminen. Poikkeuksena ovat koirien pito metsästykseen tai vartiointiin.

”Kuitenkin koiran pitäminen vain lemmikkinä on kiellettyä islamissa ja niin toimiminen on hyvin vahingollista”, vastauksessa todetaan.

Myös aiemmassa vastauksessa todetaan, että ”meidän ei kuitenkaan sallita pitää koiraa ”lemmikkinä”, koska se ei ole kovin puhdas eläin”.

Suomessa Koiramme-lehti julkaisi syksyllä artikkelin ”Koira on hylkiö islamin maailmassa”, jossa kerrottiin siirtolaisten koiravihamielisyyden ongelmista Euroopassa. Artikkeliin vastasi seitsemän järjestöä tällä tavalla.

Asiaa on aikanaan käsitelty myös muun muassa islamtieto.com-saitilla tästä löytyvällä tavalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)