Robert Mueller on selvittänyt Donald Trumpin kampanjan ja Venäjän välisiä kytköksiä. LEHTIKUVA / AFP Saul Loeb

Robert Muellerin Venäjä-tutkinta valmis, julkistaminen nyt ministeristä kiinni

Demokraatit vaativat raportin julkistamista, Donald Trumpin asianajaja kommentoi raporttia luottavaisena.

Erikoissyyttäjä Robert Mueller sai lähes kaksi vuotta kestäneen, presidentti Donald Trumpin vaalikampanjan ja Venäjän välisiä yhteyksiä selvittäneen tutkintansa perjantaina päätökseen. Mueller luovutti raporttinsa Yhdysvaltain oikeusministeri William Barrille. Päätös raportin julkistamisesta on nyt Barrin käsissä.

Muellerin raportti on herättänyt Yhdysvalloissa laajasti keskustelua. Trump ei ole itse vielä kommentoinut Muellerin tutkinnan päättymistä, mutta Trumpin asianajaja Rudy Giuliani kertoo odottavansa raportin tuloksia. Fox Newsille asiaa kommentoineen Giulianin mukaan raportin valmistuminen merkitsee Venäjä-tutkinnan päättymistä.

– Olemme luottavaisia sen suhteen, ettei mitään presidentin salajuoneen (collusion) viittaavaa ole löytynyt, ja että tämä vahvistaa sen minkä presidentti on alun alkaen sanonut, ettei hän ole tehnyt mitään väärää, sanoo Giuliani.

Myös kongressin demokraatit kommentoivat Muellerin raporttia perjantaina.

– On erittäin tärkeää että herra Barr määrää koko raportin julkiseksi, ja toimittaa sen perustana olevat aineistot ja löydökset kongressille, kommentoivat raportin tulevaisuutta edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi ja senaatin vähemmistöjohtaja Chuck Schumer yhteisessä lausunnossaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt