X
SULJE MAINOS
Ravintolat saavat avata ovensa asiakkaille 1. kesäkuuta tietyin rajoituksin. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Pullo mukaan ravintolasta? Tästä lauseesta äänestetään

Lausumaehdotus avaisi alkoholilakia ulosmyyntiin.

Eduskunnan täysistunnossa käsiteltiin iltapäivällä hallituksen esitystä laiksi ravitsemisyritysten uudelleentyöllistämisen tukemisesta ja toiminnan rajoitusten hyvittämisestä.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta hyväksyi tiistaina istunnon alla mietinnön, joka käsittelee ravintoloiden avaamisen ehtoja ja rajoituksia. Ravintolat pääsevät pian avaamaan ovensa poikkeusjärjestelyin.

Täysistunnossa jätettiin neljä lausumaehdotusta. Kokoomuksen Juhana Vartiainen jätti viinin ulosmyyntioikeudesta ponsiehdotuksen, joka kuuluu seuraavasti:

Eduskunta edellyttää, että hallitus tuo viipymättä eduskunnan käsiteltäväksi alkoholilain muutosesityksen, jolla sallitaan väliaikaisesti mahdollisuus ravintoloille muiden kuin väkevien alkoholijuomien ulos- ja etämyyntiin.

Hallituspuolue keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen tuki ajatusta alla olevalla twiitillään 7. toukokuuta. Myös eräät muut keskustan kansanedustajat ovat antaneet sille tukensa.

Kokoomuksen Ben Zyskowicz totesi tiistain istunnon aluksi, että monen puolueiden kannat eivät johdakaan niiden mukaiseen äänestykseen, kun saliin tullaan.

– Tämä olisi pieni, mutta veronmaksajille ei mitään maksava tuki ravintoloille, hän vetosi.

Vihreiden puoluekokous tuki 2019 asiaa. Zyskowicz siteerasi vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisaloa, joka on sanonut ulosmyynnin auttavan, ja esitteli vihreiden varapuheenjohtajien samasta asiasta otsikolla ”ravintola-ala tarvitsee tukea” antamaa kannanottoa.

Vihreiden kansanedustaja Atte Harjanne vastasi Ben Zyskowiczille todeten itsekin tuoneensa oman mielipiteensä julki.

– Ei ole Suomi Natossa eikä viinit ruokakaupassa, mutta ehkä ensi kierroksella, Atte Harjanne sanoi.

LUE MYÖS:
Näin he sanoivat 2015 – nyt nämä vihreät äänestivät vahvoja oluita vastaan (VU 15.12.2017)

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt