Verkkouutiset

Pula- ja ylitarjonta-ammatit nyt netissä

Ammattibarometri kertoo netissä, mihin ammattiin opiskelisi vai työllistyisikö paremmin toisessa ammatissa?
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Ammattibarometri on tähän asti ollut vain ministeriön hallinnonalan sisäisessä käytössä. Avoimen datan periaatteella olemme nyt laittaneet sen nettiin, kevennettynä, jollaisena se sopii kaikkien käyttöön, kertoo neuvotteleva virkamies Mika Tuomaala työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Ammattibarometrin tiedot tulevat TE-toimistoista maan eri puolilta. Niissä arvioidaan 200 ammatin työmarkkinatilannetta seuraavan puolen vuoden aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Työvoiman kysynnän ja tarjonnan kehitystä eri ammateissa kartoitetaan kolmasti vuodessa eli helmikuussa, kesäkuussa ja lokakuussa.

– Kenelläpä olisi parempi näppituntuma paikallisten työmarkkinoiden näkymistä kuin työvoiman kysynnän ja tarjonnan asiakasrajapinnassa työskentelevillä asiantuntijoilla, Tuomaala lisää.

Viimeisin ammattikartoitus on helmikuulta. Sen mukaan Suomessa on tällä hetkellä 13 alaa, joilla on pulaa työntekijöistä. Lähes 40 prosenttia tarkastelluista 200 ammatista sen sijaan määriteltiin ylitarjonta-ammateiksi, joissa on liikaa työnhakijoita työvoiman kysyntään nähden.

Ammattibarometriin voi tutustua tästä: www.ammattibarometri.fi

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)