Riikka Purra. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Riikka Purra: Tanska kyllä poistaa kansalaisuuden ISIS-palaajilta

Olisiko syytä tarkastella asioita uudelleen muuttuneessa turvallisuusympäristössä, kansanedustaja kysyy.

Perussuomalaisten varapuheenjohtajan, kansanedustaja Riikka Purran mukaan Tanskan hallitus haluaa poistaa ISIS-alueilta tulevilta kaksoiskansalaisilta Tanskan kansalaisuuden jo ennen kuin he palaavat maahan.

Hän ihmettelee, miten asiat, jotka Tanskassa onnistuvat ja saavat laajapohjaista kannatusta, ovat niin mahdottomia toteuttaa Suomessa.

– Tiedän toki, että perustuslain 9 §:n 3 momentin mukaan Suomen kansalaista ei saa estää saapumasta maahan. Tätä on pääministeri Antti Rinnekin (sd.) moneen kertaan korostanut, kun puhe on ollut palaavista ISIS-henkilöistä. Olisiko meidän kuitenkin syytä valtiona tarkastella näitä asioita uudelleen, muuttuneessa turvallisuusympäristössämme, Purra kysyy tiedotteessaan.

Hän muistuttaa, että Suomessa kansalaisuuden voi menettää vain, jos henkilö on syyllistynyt sellaiseen maanpetos-, valtiopetos- tai terrorismirikokseen, josta on säädetty ankarimmaksi rangaistukseksi vähintään kahdeksan vuotta vankeutta.

– Ongelma on tietysti siinä, että minkäänlaisia rikoksia on vaikea osoittaa toteen. Kansalaisuuden voi menettää vain Suomessa annetun rikostuomion perusteella, Purra kertoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt