Metso Mineralsin tehdas Tampereella. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Pron Jorma Malinen: Metson johto vastuuton

Ammattiliiton mukaan Metson talouspalvelukeskuksen siirtämiselle Liettuaan ei ole liiketaloudellista perustetta.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen pitää Metso Mineralsin suunnitelmia taloushallintopalvelukeskuksen siirtämisestä Liettuaan vastuuttomina.

Metso Minerals aloitti kesäkuussa yhteistoimintaneuvottelut yhtiön uuden taloushallintopalvelukeskuksen sijoittamisesta joko Tampereelle tai Liettuan Vilnaan. Malisen mukaan keskuksen siirtäminen Liettuaan olisi ”liikkeenjohdollinen linjaus, jolla ei ole liiketaloudellista perustetta”.

– Kyseessä on liikkeenjohdollinen linjaus. Metson johto toimii vastuuttomasti, jos aikoo ulkoistaa toiminnot maahan, jossa on yksi Euroopan alimpia palkkatasoja,  Jorma Malinen toteaa tiedotteessaan.

Ammattiliitto Pron näkemyksen mukaan Metsiolla ei ole perustetta ulkoistaa työpaikkoja Suomesta yrityksen tunnusluvuista johtuen. Metson vuoden 2018 vuosikertomuksen mukaan Metso Mineralsin liikevaihto kasvoi vuoden aikana 19 prosenttia ja oli 2 453 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 254 miljoonaa euroa.

Metson palvelukeskus työllistää noin 40 toimihenkilöä, joiden työn todetaan loppuvan, mikäli yhtiö päättää siirtää keskuksen Liettuaan. Suomen valtion omistusosuus sijoitusyhtiö Solidiumin kautta Metsossa on tällä hetkellä 14,9 prosenttia.

– Järjestöt ja maan hallitus ovat sitoutuneet tällä vaalikaudella luomaan 60 000 uutta työpaikkaa Suomeen. Näinkö siihen päästään? Malinen kysyy.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt