Presidentti Niinistö osallistuu Münchenin turvallisuuskonferenssiin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistuu ensi viikonloppuna Münchenin turvallisuuskonferenssiin, jossa käsitellään Syyrian sotaa, terrorismia, pakolaiskriisiä sekä Euroopan turvallisuustilannetta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistuu ensi perjantaina 12. helmikuuta alkavaan Münchenin kansainväliseen turvallisuuskonferenssiin. Kolmipäiväisen konferenssin teemoina ovat Tasavallan presidentin kanslian mukaan Syyrian sota, terrorismi, pakolaiskriisi sekä Euroopan turvallisuustilanne.

Niinistö osallistuu muun muassa korkean tason keskusteluun, joka käsittelee kansainvälisen turvallisuuspolitiikan haasteita. Paneeliin osallistuvat myös Ukrainan, Liettuan ja Puolan presidentit sekä Euroopan parlamentin puhemies.

Konferenssin aikana Niinistöllä on myös kahdenvälisiä tapaamisia.

Münchenin turvallisuuskonferenssi on järjestetty vuodesta 1963 lähtien. Se on riippumaton foorumi, joka pyrkii edistämään konfliktien ratkaisua, kansainvälistä yhteistyötä ja vuoropuhelua turvallisuushaasteisiin vastaamiseksi.

Konferenssiin osallistuu yli 400 ulko- ja turvallisuuspolitiikan vaikuttajaa, joiden joukossa on noin 20 valtion tai hallituksen päämiestä ja 60 ministeriä. Mukana ovat muun muassa Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry ja Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev.

Kommentit