Postin Vantaan logistiikkakeskus. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Postissa jatkuvat neuvottelut jakelutyöstä

Postipalvelut jatkaa perusjakelussa viime vuonna alkaneita yt-neuvotteluja.

Postipalveluiden tuotannosta vastaavan johtaja Sami Reposen mukaan henkilöstön kanssa etsitään ratkaisuja päivittäiseen työhön myös syksyn 2019 työehtosopimusneuvotteluissa sovittujen joustojen mukaisesti.

Hänen mukaansa asiakkaiden tarpeet muuttuvat aiempaa nopeammin ja nyt tarvitaan keinoja työajan, työn rytmittämisen ja työssäkäyntialueen osalta.

– Teemme kaikkemme ja käytämme monia keinoja, että irtisanomisia ei tulisi. Työaikoihin ja työntekopaikkoihin voi tulla muutoksia. Nämä neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa, sen jälkeen vasta tiedämme tuloksen. Tavoitteenamme on yhdessä henkilöstön kanssa löytää ratkaisut, joiden avulla muutosten vaikutus pystytään pitämään maltillisena ja työ mielekkäänä, Reponen sanoo tiedotteessaan.

Ensi viikon keskiviikkona jatkuvat neuvottelut koskevat perusjakelua pääkaupunkiseudulla ja Lounais-Suomen alueella. Neuvottelut eivät koske varhaisjakelua eli sanomalehtien jakelua.

Käsin tehtävän lajittelutyön määrä vähenee voimakkaasti edelleen. Koneellinen lajittelu nopeuttaa prosessia ja hoitaa raskaat työvaiheet, Reponen kertoo.

Eri viikonpäivinä tarvitaan eri määrä työvoimaa ja työtunteja, jotta palvelut voidaan tuottaa asiakkaiden ostamilla tavoilla. Myös sesonkien vaikutus kysyntään on suurta. Osa-aikaisen työn tarve lisääntyy merkittävästi, kuten muillakin palvelualoilla.

– Tuemme henkilöstöämme ja teemme kaikkemme, jotta löydämme osa-aikaisista työtehtävistä sellaisia työkokonaisuuksia, joista työntekijän niin halutessa muodostuisi kokoaikaisen työn tuntimäärä. Henkilöstömme käytössä on myös Uusi polku -ohjelma, joka tukee siirtymistä Postin ulkopuolelle henkilökohtaisten ratkaisujen myötä, Reponen sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt