Verkkouutiset

Pommeja piilossa lasten pehmoleluissa, ISIS pyrkii tappamaan kotiin palaavia siviilejä

Isis pyrkii tappamaan siviilejä myös alueilla, joissa se ei voi itse enää hallita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Irakin kurditaistelijoihin kuuluva insinööri Colonel Nawzad Kamil Hassan kertoo The Guardianille järkyttävistä tavoista, joilla terroristiryhmä Isis pyrkii tappamaan uhrejaan Irakissa.

Hassanin mukaan hänen yksikkönsä on siivonnut yli 50 tonnia räjähteitä alueilta, joita terroristijärjestö on hallinnut.

‒ Isis käyttää erilaisia tavaroita, kuten lasten pehmonalleja ja -pupuja, piilottaakseen pommeja. He jättävät pommeja piiloon alueille, jossa jihadistit eivät voi terrorisoida enää muuten, Hassan sanoo.

Alueilla, joissa Isis on voinut hallita tarpeeksi kauan, se on luonut oman synkän todellisuutensa, jossa mikä tahansa tavara ‒ lelu tai hylätty rannekello ‒ voi tappaa. Piilottamalla pommeja näihin tavallisiin tavaroihin pyritään tappamaan alueille palaavia siviilejä.

‒ He käyttävät leluja, koska he tietävät, että kurditaistelijat eivät koske niihin mutta lapset koskevat, Hassan sanoo.

Hän on päättänyt säilyttää osan terroristien käyttämistä kaikkein julmimmista ja epätavallisimmista apuvälineistä, jotta hän voi niiden avulla kouluttaa sotilasryhmänsä jäseniä tunnistamaan kotitekoiset pommit. Isisiä ajetaan tällä hetkellä pois Mosulista, sen viimeisestä päätukikohdasta Irakissa, ja alue on tutkittava mahdollisten piilotettujen pommien varalta huolellisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)