Verkkouutiset

Nato-kommentit ärsyttivät – ”Onko Katainen valmis luottamaan kansalaisiin eduskuntavaaleissa?”

Vasemmistonuoret on tyrmistynyt Jyrki Kataisen Verkkouutisille antamasta lausunnosta, jonka mukaan kansan vastustus on huono peruste torjua Nato-jäsenyys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistonuoret on tyrmistynyt pääministeri Jyrki Kataisen Verkkouutisille antamasta lausunnosta, jonka mukaan “kansan vastustus on huono peruste torjua Nato-jäsenyys”.

Liiton puheenjohtaja Li Anderssonin mielestä ”tällainen ulostulo osoittaa, kuinka pienessä arvossa pääministeri pitää kansalaismielipidettä ja demokratiaa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”Onko Katainen sitten valmis luottamaan kansalaisten mielipiteisiin eduskuntavaaleissa”, Andersson kysyy.

”Kokoomuslaisen Verkkouutisten teettämä Nato-gallup”, jonka mukaan ”enemmistö suomalaisista kannattaisi Nato-jäsenyyttä, jos valtiojohto päätyisi sitä esittämään”, on Vasemmistonuorten mukaan johdattelevasti muotoiltu.

”Se perustuu hypoteettiseen tilanteeseen ja mittaa nykymuodossaan suomalaisten luottamusta valtiojohtoon eikä suhtautumista sotilasliittoon.”

Vasemmistonuorten mielestä perusteluja Suomen Nato-jäsenyydelle ei edelleenkään ole. Jäsenyys lisäisi heidän mukaansa Suomeen kohdistuvia ulkopoliittisia jännitteitä.

Katainen peräänkuulutti Verkkouutisten haastattelussa avointa Nato-keskustelua. ”Ei voida olettaa, että näin suuressa asiassa ihmiset voisivat vetää johtopäätöksiä, kun monella ei ole edes mahdollisuutta perehtyä asioihin niin yksityiskohtaisesti kuin poliitikoilla”, hän huomautti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)