Verkkouutiset

Demariopiskelijat tylyttävät omaa ministeriään – ”viedään kuin pässiä narussa”

Sosialidemokraattiset opiskelijat tyrmää opetusministeri Krista Kiurun (sd.) esityksen vaatia ulkomaisilta opiskelijoilta lukukausimaksuja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

VATT:n ja CIMO:n tuoreen tutkimuksen esiselvityksen mukaan kansainvälinen tutkinto-opiskelija voi tuottaa jopa 200 000 euron nettohyödyn Suomelle, huomauttaa SONK.

– Lukukausimaksujen edistäminen uuden tiedon valossa on silkkaa hulluutta. Lukukausimaksuilla näivetetään kansainvälisten opiskelijoiden hakeutumista etenkin pienempiin korkeakouluihin ja lisätään oppilaitosten byrokratiaa. Porvarit vievät demareita kuin pässiä narussa, Sosialidemokraattisten opiskelijoiden SONK:n varapuheenjohtaja Pekka Tuuri ärähtää.

SONK:n mielestä lukukausimaksuja ei voida kestävästi perustella millään mittareilla.

– Maksut häätävät myös nuoret osaajat pois Suomesta. Päättäjien olisi hyvä muistaa, että nykyäänkin EU- ja ETA-maiden ulkopuolisilta opiskelijoilta vaaditaan varoja oleskeluluvan saamiseksi. Koulutuksen kaupallistuminen voi ainoastaan tuoda näennäisiä pieniä pikavoittoja, mutta laajemmin katsottuna taloudellinen hyöty on mitätön tai jopa negatiivinen.

SONK:n mukaan esitykselle ei ole järkiperusteita.

– Esitys on pelkästään ideologinen ja sosialidemokraattisen arvomaailman vastainen. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on useaan otteeseen ilmaissut kannattavansa maksutonta koulutusta kaikille. Myös SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin on kertonut selkeästi vastustavansa lukukausimaksuja, opiskelijajärjestö muistuttaa.

SONK vetoaa SDP:n puheenjohtajaan Antti Rinteeseen, että ”nyt on aika tehdä sosialidemokraattista politiikkaa ja pitää kiinni maksuttomasta koulutuksesta”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)