Verkkouutiset

Kenestä SDP:n presidenttiehdokas? Päätös lykkääntymässä syksyyn

SDP:n piti nimetä presidenttiehdokkaansa ensi vuoden vaaleihin keväällä kuntavaalien jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nyt ehdokkaan nimeäminen on kuitenkin lykkääntynyt.

– En osaa vielä varmaksi sanoa, tuleeko se kesän korvalle vai säästetäänkö päätös syksyyn, SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm sanoo Verkkouutisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

SDP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Rinne sanoi aiemmin keväällä puolueen nimeävän presidenttiehdokkaansa kuntavaalien jälkeen. Nyt kevät on kuitenkin pitkällä. Päätöksen presidenttiehdokkaasta tekee puoluevaltuusto.

– Meidän pitää järjestää sitä varten erillinen valtuuston kokous. Seuraava sääntömääräinen kokous on syksyllä, Rönnholm toteaa.

 – Minun silmiini ei ole kauheasti näkynyt presidenttikeskustelu. Arvioni on ollut se, että se ei ole kesän kuumin keskustelunaihe, vaan tiivistyy syksyllä, Rönnholm toteaa.

Useat varteenotettavat SDP:n kokeneet poliitikot ovat kevään aikana kieltäytyneet presidenttiehdokkuudesta.

Puolueen entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Jutta Urpilainen kieltäytyi ehdokkuudesta helmikuussa. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ovat kieltäytyneet ehdokkuudesta jo aiemmin.

Myös toinen entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Eero Heinäluoma ehti kieltäytyä presidenttiehdokkuudesta jo vuosi sitten, mutta maaliskuussa hän totesi Lännen Median haastattelussa tutkistelevansa asiaa uudelleen. Heinäluoma sanoi palaavansa asiaan kuntavaalien jälkeen.

Uutissuomalainen kertoi huhtikuussa, että SDP:n piirijohtajista kahdeksan 12:sta toivoisi SDP:n presidenttiehdokkaaksi puolueen entistä puheenjohtajaa, kansanedustaja Eero Heinäluomaa.

Tähän mennessä presidenttiehdokkaiksi on nimetty keskustassa Matti Vanhanen, vihreissä Pekka Haavisto ja vasemmistoliitossa Merja Kyllönen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)