Verkkouutiset

Pääministeri Nato-keskustelusta: Suomi tekee ratkaisunsa riippumatta Ukrainasta

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) pitää Suomessa virinnyttä Nato-keskustelua ymmärrettävänä ja tervetulleena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) pitää Ukrainan kriisin myötä virinnyttä Nato-keskustelua Suomessa sekä ymmärrettävänä että tervetulleena.

– Se on ihan ymmärrettävää, ja viimeaikaiset tapahtumat ovat sitä varmaan vauhdittaneet. Suomi on aikuisiässä oleva demokratia ja kansalaiset saavat ja heidän pitääkin keskustella kaikista mahdollisista asioista mukaan lukien Natosta ja turvallisuuspolitiikasta laajemminkin, pääministeri kommentoi asiaa Verkkouutisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Pääministerin mielestä Nato-keskustelua ja Suomen turvallisuuspoliittisen aseman pohdintaa on hyvä käydä joka tapauksessa.

– Itse yritän välttää sitä yhtymäkohtaa, että tämä Ukrainan tilanne olisi laukaiseva tekijä Nato-keskustelulle. Meidän pitää tehdä omat ratkaisumme riippumatta Ukrainoista, Katainen arvioi.

Vaaliteemaksi? Miksipä ei

Kokoomuslaiselle pääministeri Kataiselle sopii Nato-kysymyksen nostaminen vaikka vaaliteemaksikin.

– Siitä ei ole koskaan kukaan suostunut meidän kanssamme keskustelemaan, että miksipä ei vaikka vaaliteemanakin, Katainen pohdiskelee.

Pääministeri kertoo, ettei Ukrainan tilanteella ole ollut vaikutusta hänen omaan Nato-kantaansa.

– Oma käsitykseni Nato-jäsenyyden suhteen ei ole muuttunut miksikään. Minulla on jo kahdeksan vuotta ollut avoin, myönteinen kanta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)