X
SULJE MAINOS
Poliisin mukaan vähimmäisnopeuksia voidaan valvoa myös peltipoliiseilla. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Poliisin mukaan alinopeudesta jatkossa 100 euron sakot

Uusi laki astuu voimaan kesäkuussa 2020.

Uusi tieliikennelaki astuu voimaan 1. kesäkuuta 2020. Uuden liikennelain mukana myös nopeusrajoitusten rikkomisesta annettavat sakot muuttuvat.

Ylikomisario, Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pastersteinin mukaan poliisi voi jatkossa määrätä vähimmäisnopeuden rikkomisesta 100 euron liikennevirhemaksun.

Muutos liittyy kesäkuussa käyttöön otettavaan uuteen liikennemerkkiin, jolla voidaan määrittää halutuilla tieosuuksilla erillinen vähimmäisnopeus. Uudella merkillä esimerkiksi monikaistaisilla kehäteillä voidaan asettaa tieliikennelain mukaan nopeus, ”jota ei saa alittaa, ellei liikennetilanne sitä edellytä”.

Merkkiä ei ole ensisijaisesti tarkoitettu rajoittamaan tai estämään alinopeuksia, vaan sen avulla voidaan ohjata ajamista paikoissa, jossa ajoneuvojen ei esimerkiksi haluta jäävän tientukkeiksi.

Ylikomisario Dennis Pastersteinin on jakanut Twitterissä kuvan (alla) uudesta tieliikennemerkistä. Hänen mukaansa vähimmäisnopeuksia voidaan valvoa esimerkiksi nopeusvalvontakameroilla.

– 1.6.2020 uuden tieliikennelain voimaantultua voi poliisi määrätä alinopeudesta liikennevirhemaksun 100 euroa, ylikomisario Pasterstein kertoo Twitterissä.

– Voidaan valvoa myös liikenneturvallisuuskameroilla. Mielenkiintoista nähdä, missä liikennemerkkiä tullaan käyttämään.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt