Nopeusrajoitusmerkki Kehä 3:lla Vantaalla. LEHTIKUVA / PEKKA SAKKI

Ehdotus poliisille: Kamerat piiloon merkin taakse

Kansalaisen mielestä nopeusvalvontakameran voisi sijoittaa nopeusrajoituksesta kertovan liikennemerkin taakse.

Poliisin liikenneturvakeskuksen johtaja Dennis Pasterstein kertoo Twitterissä saaneensa kansalaiselta ehdotuksen nopeuskameratolpan uudesta sijoittelusta.

Palautteen mukaan automaattivalvontatolppa voitaisiin asetella ”aivan uudella toteuttamistavalla” nopeusrajoituksesta kertovan liikennemerkin yhteyteen.

− Sain palautteen, kansalainen ehdottaa liikennemerkin lisäämistä automaattivalvontatolpan yhteyteen aivan uudella toteuttamistavalla, Pasterstein twiittaa.

Twiitissään hän on jakanut kansalaisen lähettämän kuvan, joka havainnoi kameran sijoittelun ideaa. Kamera sijoitettaisiin liikennemerkin taakse piiloon.

Kansalainen myös kertoo palautteessaan, mitä hyötyä tällaisesta kameran asettelusta olisi. Niitä ovat se, että tarvitaan vain yksi tolppa ja että kamera naamioituu liikennemerkin taakse.

Lisäksi kansalaisen mukaan menettely vähentäisi jarruttelua ennen kameraa. Liikenteen käyttäjä myös ”muistaisi kamera-alueen nopeusrajoituksen ja oppisi näin paremmin liikenteessä nopeuden hallintaa”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt