Mielenosoittajat estivät poliisia tekemästä työtään. (Lehtikuva/Juha Sorri)

Poliisi joutui käyttämään voimakeinoja mielenosoittajia vastaan Jyväskylässä

Maasta poistettavaksi määrätyt kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ihmiset on saatu kuljetettua pois vastaanottokeskuksesta Jyväskylässä.

Kielteisen päätöksen saaneiden maasta poistamista vastustaneet ihmiset estivät tänään päivällä poliisia tekemästä työtään. Mielenosoittajien taltuttamiseksi tarvittiin poliisin joukkojenhallintajoukkoja ja paprikasumutinta.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen ulkomaalaisryhmän tutkijat saapuivat maanantaina hieman ennen kello 12 Jyväskylän vastaanottokeskukseen maastapoistamisen täytäntöönpanotehtävälle. Paikalla ilmeni, että siellä olleet mielenosoittajat pyrkivät estämään poliisin tehtävän suorittamista.

Poliisit joutuivat perääntymään mielenosoittajajoukon edestä kiinniotettavien asuntoon. Mielenosoittajat ovat estäneet poliisin pääsyn asunnosta ja poliisi on joutunut hälyttämään paikalle lisää partioita.

Lisäpartiot varmistivat ulkona tilanteen pysymistä rauhallisena. Mielenosoittajiin saatiin neuvotteluyhteys aikaisessa vaiheessa, mutta he eivät väistyneet asunnon luota.

Poliisi sai paikalle vahvistukseksi joukkojenhallintajoukkoja, joiden avulla tehtävä saatettiin loppuun. Maastapoistamispäätöksen kohteena olevat henkilöt siirrettiin poliisin ajoneuvoon ja heidät on nyt kuljetettu pois alueelta.

Henkilöitä pois kuljettaessa poliisi joutui käyttämään OC:ta eli paprikasumutinta, kun poliisin kimppuun käytiin.

Poliisi jää lähistölle varmistamaan tilanteen rauhoittumista. Alueelle ei edelleenkään ole pääsyä ulkopuolisilla.

Kommentit