Pohjois-Korean Kimille piti saada hänen läntistä suosikkitupakkaansa – näin asia ratkaistiin

Pohjoiskorealainen loikkari kertoo salaisesta tutkimuslaitoksesta, jonka tarkoituksena oli parantaa maan johtajan terveyttä.

Pohjoiskorealaiset huipputiedemiehet työskentelivät 1990-luvulla tutkimuslaitoksessa kehittääkseen keinoja maan silloisen johtajan Kim Jong-ilin pitkäikäisyyden lisäämiseksi, uutisoi examiner.com.

Tiedemiehiä lähetettiin 1990-luvun alussa Tanskaan. Heidän piti etsiä keinoja muun muassa pohjoiskorealaisen naudanlihan mureuden parantamiseksi, koska Kim Jong-ilin mielestä liha oli liian sitkeää. Tästä kertoi biologi Kim Hyeongsoo ihmisoikeusjärjestön konferenssissa Lontoossa.

Kim Hyeongsoo, 52, työskenteli Mansumugangin salaisessa tutkimuslaitoksessa kuusi vuotta. Raskaasti vartioidun laitoksen tehtävä oli maan dynastian jäsenten pitkän iän puolesta toimiminen. Hän päätti karata vuonna 2009 ja työskentelee nykyään Soulissa opettajana.

Hyeongsoo kertoi konferenssissa, että tutkimuslaitoksessa työskenteli yhteensä 130 tiedemiestä, jotka oli valittu maan parhaista yliopistoista.

Tutkimuslaitoksessa kehitettiin jopa Rothman’s-tupakalta maistunutta tupakkaa. Se oli Kim Jong-ilin suosikkisavuke, jota ei kyetty saamaan maahan. Niinpä tupakkakasveja tuotiin Afrikasta ja niistä jalostettiin samalta maistunutta tupakkaa.

Pohjois-Korean entinen johtaja Kim Jong-il (1994-2011) oli Kim Il-sungin (1947-1994) poika. Nykyinen johtaja Kim Jong-un on hänen pojanpoikansa.

Tiedemiesten piti valmistaa myös lemmenlääkkeitä. Hyeongsoon mukaan tiedemiehet eivät saaneet kertoa edes perheilleen työstään.

Hän kertoo, kuinka tutkimuslaitos jatkoi toimintaansa satojentuhansien ihmisten nähdessä nälkää 1990-luvun puolivälissä.

Kommentit