Koronaviruksen uskotaan levinneen Pohjois-Koreaan. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / Ed JONES /

Pohjois-Korean karanteeni epäonnistui, potkuja jaetaan

Sairaaloiden kerrotaan olevan ylikuormittuneita.

Pohjois-Korean hallinto on erottanut korkea-arvoisia terveysviranomaisia, jotka olivat vastuussa koronaepidemian hoitamisesta, kertoo uutissivusto Radio Free Asia.

Erottamispäätökset tehtiin Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin koollekutsumassa kokouksessa, jossa arvioitiin viranomaisten epäonnistumisia.

Pohjois-Korean virallisen kannan mukaan maassa ei ole vahvistettuja koronatapauksia.

Moni asiantuntija kuitenkin uskoo viruksen levinneen maahan. Heidän mukaansa Pohjois-Korea on ryhtynyt toimiin viruksen leviämisen estämiseksi ja asettanut kokonaisia maakuntia karanteeniin. Pohjois-Korea on myös sulkenut Kiinan-vastaisen rajansa. Lisäksi maan hallinto varoitti keväällä kansalaisia ja kertoi viruksen leviävän kolmella eri alueella.

Kim Jong-unin johtama kokous heinäkuun alussa vie pohjaa väitteeltä, jonka mukaan korona ei ole iskenyt Pohjois-Koreaan.

Nimettömänä esiintyvän lähteen mukaan Pohjois-Korean karanteenitoimista vastaavan kansallisen hätätilakeskuksen korkea-arvoisia virkailijoita erotettiin kokouksen jälkeen.

Toisen lähteen mukaan huomiota kiinnitettiin varsinkin varsinkin Pohjois-Pyeonganin maakunnan tilanteeseen, jossa karanteenitoimet epäonnistuivat täysin ja ihmisiä kuolee koronaan. Maakunta sijaitsee Kiinan-vastaisella rajalla.

– Hätätilakeskuksen pitämillä kokouksilla, jotka kritisoivat viranomaisia, ei ole mitään merkitystä. Karanteeniongelmia ei kuitenkaan saada selvitetyksi.

– Toimet ihmisten liikkumisen rajoittamiseksi ovat pääosin epätehokkaita.

Lähde korostaa, että Pohjois-Korean sairaalat ovat ylikuormittuneita ja tilanne pahenee entisestään, jos virus jatkaa leviämistään.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt