Pia Kauma. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Pia Kauma: Budjettiehdotus vastuullinen, monia parannuksia arkeen

Valtiovarainministerin budjettiehdotus saa kiitoksia esimerkiksi työllisyyden parantamisesta.

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma kiittää valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) budjettiehdotusta erityisesti työllisyyttä edistävistä ja ylivelkaantumista ehkäisevistä toimenpiteistä.

– Ehdotus on vastuullinen ja valtiontalouden riskialttiin tilanteen tiedostava, mutta sisältää monia konkreettisia parannuksia ihmisten arkeen.

Kauman mukaan budjettiehdotuksessa luodaan hyvin pohjaa tulevalle työllisyyskehitykselle.

– Nyt käsillä oleva ehdotus tarjoaa hyvän pohjan sille, että seuraavalla vaalikaudella tavoite voidaan asettaa esimerkiksi 75 prosenttiin, Kauma toteaa tiedotteessa.

Ehdotus on vastuullinen ja valtiontalouden riskialttiin tilanteen tiedostava, mutta sisältää monia konkreettisia parannuksia ihmisten arkeen.

Kauman mukaan budjettiehdotuksessa satsataan työllisyyteen lukuisin toimenpitein. Työn vastaanottamisen kannustimien parantamiseen osoitetaan 20 miljoonaa euroa ja työttömyysturvamenojan ennustetaan alenevan 308 miljoonalla. Tämä on Kauman mukaan seurausta siitä, että työllisyyskehitys on ollut positiivista.

Kansanedustaja pitää myös tärkeänä, että ylivelkaantuneiden aseman parantamiseen kohdistetaan budjettiehdotuksessa yhteensä 8 miljoonaa euroa.

– Käytännössä tämä tarkoittaa lisäpanostuksia esimerkiksi talous- ja velkaneuvontaan, ulosotossa tehtävään velallisten neuvontaan ja tuomioistuinkäsittelyjen nopeuttamiseen.

– Ylivelkaantuminen on äärimmäisen huolestuttava trendi, mutta juuri tällaisilla toimenpiteillä siihen puututaan oikein, Kauma sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt