Perussuomalainen ylistää Alijevin vaalia – diktaattori sai 85 % äänistä

Azerbaidzanin presidentinvaaleissa tarkkailijana toimineen kansanedustaja Tom Packalénin mielestä vaalit olivat ”erittäin asiallisesti hoidetut”.

Kansanedustaja Tom Packalén (ps.) on kirjoittanut Facebookiin useita myönteisiä kommentteja Azerbaidzanin tuoreista presidentinvaaleista. Hän oli paikalla vaalitarkkailijana.

”Azerbaitsenin presidentinvaalit valvottu ja itse vaalitilaisuudet olivat erittäin asiallisesti hoidetut. Jokainen sai laittaa ruksin juuri siihen ruutuun kuin halusi, eikä kukaan ulkopuolinen tiennyt mitä kukin oli äänestänyt! Well done!”, Tom Packalén kirjoitti torstaina.

”Vaalit olivat rehelliset, ainakin niillä vaalipaikoilla joissa meidän ryhmä kävi. (Itse valittuja paikkoja 13 kpl.) Olin mukana yhdellä vaalipaikalla, kun laskenta tehtiin ja istuva presidentti oli hämmästyttävän ylivoimainen. Siihen en ota kantaa onko kaikilla ehdokkailla tasapuoliset mahdollisuudet käydä kamppanjaa, koska se ei ollut tehtävämme. Eli hyvin meni :)”, hän jatkoi.

Facebookissa Packalén myös tyrmäsi uutisen vaalituloksen livahtamisesta etukäteen ulos ”uutisankaksi”.

Packalénin Facebook-ystävä hämmästeli hänen mielipiteitään sanoen lapsenkin tietävän, että Azerbaidzanin vaalit olivat pelkkää näytelmää.

”kerroppa ….. millä perusteella? Oltuani täällä katsomassa kun ihmiset saivat vaalikupongin, menivät koppiin ja ruksasivat ehdokkaansa, laittoivat ne vaaliuurnaan, joka on sinetöity. kun sinetit avattiin valittu presidentti sai yksinkertaisesti enemmän ääniä. Eli …, minusta on tärkeää että vaalitarkkailua tehdään, vai etkö kannata demokratiaa?”, Packalén vastasi.

”Tarkoitatko sitä, että jos sinun ehdokkaasi ei mene läpi vaaleissa, niin silloin vaalitulos on väärä???”, hän kysyi toiselta arvostelijalta.

”Ihan rehelliset vaalit ainakin meidän ETYK, ja EU:n perusteella, vaikka ei EU:hun tietysti paljoa luottamista ole. Täytyy kuitenkin myöntää, että yllätyin vaalien laadukkuudesta, sillä odotukseni ei ollut kovin korkealla!”, Tom Packalén kirjoitti torstaina illalla.

Kansainvälisillä uutistoimistoilla ja jutuissa Etyjin tarkkailijoiden johtaja Tana de Zulueta sanoo, että vaaleissa oli ”vakavia virheitä” ja 58 prosenttia havaituista ääntenlaskupaikoista luokiteltiin huonoiksi tai erittäin huonoiksi.

Vaaleja on arvosteltu ilmaisunvapauden rajoituksista ja äänestäjien pelottelusta. USA:n lausunnon mukaan vaalit eivät täyttäneet kansainvälisiä standardeja. EU:n kommentissa arvosteltiin vaalien ”vakavia ongelmia”.

Presidentti Ilham Alijevin haastanut opposition ehdokas Jamil Hasanli vie vaalituloksen oikeuteen.

Presidentti ja puoluejohtaja Ilham Alijev, jota on usein nimitetty diktaattoriksi, sai vaaleissa 84,6 prosenttia äänistä. Vuonna 2003 hän sai 76,9 ja 2008 vaaleissa 87 prosenttia äänistä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt