qYleinen työttömyyskassa YTK on Suomen suurin ansioturvan maksaja. (Kuva: YTK)

Pahin ohi Yleisen työttömyyskassan ruuhkassa

Kassa on käsitellyt heinäkuussa yli satatuhatta hakemusta.

Yleinen työttömyyskassa YTK kertoo hakemusmäärien huhtikuun jälkeen vähentyneen, mutta viime vuoteen verrattuna määrät ovat yhä suuria.

– Perinteisesti heinäkuu on hiljainen lomakuukausi, mutta tänä vuonna olemme käsitelleet heinäkuussa yli 100 000 hakemusta ja maksaneet yli 100 miljoonaa euroa korvauksina hakijoille, kertoo YTK:n toimitusjohtaja Sanna Alamäki tiedotteessa.

Toukokuussa kaikkia hakemuksia tuli yhteensä kymmenkertainen määrä verrattuna viime vuoden vastaavaan.

– Jatkohakemuksia ei ole tullut samassa määrin kuin lomautuksia tuli koronakriisin alkuvaiheessa, joten voidaan arvioida, että monella on lomautuksen jälkeen työt jatkuneet, Alamäki toteaa.

YTK sai koronakriisin vuoksi lomautuksiin liittyviä korvaushakemuksia huhti-heinäkuussa 53 875 kappaletta, kun uskoko viime vuoden aikana niitä tuli vain 12 319 kappaletta.

Elokuun alkuun mennessä kokonaan lomautettujen hakemusjono on YTK:n mukaan saatu purettua. Käsittelyyn uudet kokonaan lomautettujen hakemukset otetaan tällä hetkellä noin viikossa niiden saapumisesta.

YTK:ssa on kuitenkin edelleen eri hakemuksien osalta pitkiäkin jonoja käsittelyssä. Työttömien ensihakemukset ovat edelleen ruuhkautuneita, ja jono on vielä hetken yli 40 päivää.

Samoin YTK:n mukaan yleensä nopeasti käsitellyt jatkohakemukset ovat ruuhkautuneet, ja jono ylittää 30 päivää.

Alamäki arvioi, että tilanne paranee myös näiden molempien hakemustyyppien osalta elokuun loppuun mennessä, jolloin kaikkien hakemustyyppien osalta jono on alle 30 päivää.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt