Hallitus esittää opintotukeen 75 euron opintorahan huoltajakorotusta. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Opintotukeen tulossa huoltajakorotus

Hallitus esittää opintorahaan huoltajakorotusta.

Esitystä perustellaan sillä, että korotus parantaa lasta huoltavan opiskelijan taloudellisia edellytyksiä yhdistää opiskelu ja lapsen huoltajuus.

Hallitus esittää opintotukeen 75 euron opintorahan huoltajakorotusta, jolloin opintorahan määrä nousisi ensi vuoden alusta lukien lasta huoltavalla opiskelijalla 250,28 eurosta 325,28 euroon kuukaudessa.

Oikeus huoltajakorotukseen olisi opintorahaa saavalla alle 18-vuotiaan lapsen huoltajalla. Huoltajakorotus olisi huoltajakohtainen, jolloin sen voisivat saada molemmat lasta huoltavat vanhemmat tai muut huoltajat.

– Huoltajakorotus on merkittävä parannus perheellisten opiskelijoiden asemaan. Huoltajakorotus turvaa opiskelijaperheiden toimeentuloa ja edistää monen opiskelijan opintojen jatkumista, sanoo ministeri Sampo Terho (sin.).

Hallitus toteuttaa näin ollen opiskelijajärjestöjen pitkäaikaisen tavoitteen opiskelijaperheiden huomioimisesta opintotuessa.

Huoltajakorotusta ei otettaisi tulona huomioon asumistuessa, sotilasavustuksessa eikä määrättäessä varhaiskasvatuksen maksuja tai kotihoidon tai yksityisen hoidon tuen hoitolisää.

Opintorahan huoltajakorotuksen menolisäys olisi vuositasolla arviolta kymmenen miljoonaa euroa ja sen saisi noin 19 000 lasta huoltavaa opiskelijaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt