Nopeinta kasvua OECD ennustaa Kiinaan ja Intiaan. Kuva Shanghaista. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Johannes Eisele

OECD ennustaa kasvua mutta varoittaa protektionismista

OECD:n tuoreen ennusteen mukaan maailmankauppa kasvaa 3,9 prosenttia sekä tänä että ensi vuonna.

Maailmantalouden kasvu voimistuu, arvioidaan teollisuusmaiden yhteistyöjärjestön OECD:n tuoreessa suhdannekatsauksessa. Talouden laaja-alaista elpymistä tukevat katsauksen mukaan investointien, kaupan ja työllisyyden kasvu.

OECD:n ennusteen mukaan maailmankauppa kasvaa 3,9 prosenttia sekä tänä että ensi vuonna, kun yksityiset investoinnit ja kauppa piristyvät yritysten ja kuluttajien vahvan luottamuksen tukemina. Inflaatiokin kiihtyy, mutta hitaasti.

Kasvuvauhdin odotetaan tänä ja ensi vuonna olevan viimevuotista nopeampaa, mutta katsauksessa varoitetaan keskipitkän ajan vahvaa ja kestävää kasvua uhkaavista jännitteistä.

Lyhyellä aikavälillä maailmantalous saa vauhtia Yhdysvaltojen veroalennuksista ja odotetuista menolisäyksistä, mutta katsauksessa muistutetaan rahoitusalan riskeistä sekä protektionismin kasvusta.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tuontitulleista voi paisua kauppakiista, joka uhkaa koko maailmantalouden kasvua. Katsauksen mukaan protektionismi on keskeinen riskitekijä, joka voi vaikuttaa kielteisesti luottamukseen, investointeihin ja työllisyyteen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt