X
SULJE MAINOS
Allianssissa lasketaan vuoden 1996 nuorisovaalin tuloksia. LEHTIKUVA/SARI GUSTAFSSON

Nuorisovaaleja tällä viikolla 175 kunnassa

Kymmenet tuhannet nuoret valitsevat oman kunnanvaltuustonsa.

Nuorten kuntavaalit käydään kuluvalla viikolla 175 kunnassa. Nuorisovaaleissa nuoret tutustuvat vaaleihin järjestämällä kuntavaalit, ja Nuorisovaaleissa äänestetään samoja ehdokkaita kuin varsinaisissakin vaaleissa.

Tänä keväänä vaaleja järjestää 438 nuorten ryhmää peruskouluissa, lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa ja nuorisotoiminnassa.

Nuorisovaaleihin osallistuu kuntavaaleissa 246 peruskoulua, 75 lukiota, 45 yhtenäiskoulua, 45 ammatillista oppilaitosta sekä 27 muuta nuorten ryhmää esimerkiksi nuorisovaltuustoa. Tänä keväänä Nuorisovaalit voi poikkeuksellisesti pitää myös etänä ja digiäänestyksenä vaalit järjestää noin neljännes osallistujista.

Nuorisovaalien valtakunnallinen tulos julkistetaan Yle TV1:n erikoislähetyksessä Uutisluokan vaalipäivänä 26.5. kello 12.00 ja Allianssin nettisivuilla. Uutisluokan vaalilähetyksessä nuoret haastattelevat voittajapuolueiden puheenjohtajia sekä raportoivat Nuorisovaaleihin osallistuneista oppilaitoksista. Vaalitunnelmia voi seurata sosiaalisessa mediassa #nuorisovaalit #ungdomsvalet #yleuutisluokka.

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi on koordinoinut Nuorisovaaleja 1990-luvulta lähtien. Nuorisovaalien tavoitteena on vahvistaa nuorten demokratiakasvatusta ja tuoda nuorten ääntä esille vaaleissa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt