X
SULJE MAINOS

Naiset ovat miehiä aggressiivisempia ja kontrolloivampia kumppaneita

Naiset ovat huomattavasti miehiä todennäköisemmin aggressiivisia ja kontrolloivia kumppaneita, tuore tutkimus kertoo.

Daily Mailin mukaan Cumbrian yliopiston uusi tutkimus osoittaa naisten olevan miehiä useammin niin kutsuttuja intiimiterroristeja.

Termillä tarkoitetaan sosiologiassa sellaista kumppania, joka tukeutuu äärimmäiseen kontrolliin parisuhteessa. Tällainen käytös ilmenee muun muassa uhkailuna, pelotteluna ja väkivaltana.

Cumbrian yliopiston tutkijoiden kyselyyn osallistui 1104 nuorta miestä ja naista. Tutkimuksessa saatujen vastausten perusteella naiset ovat huomattavasti miehiä useammin sekä verbaalisesti että fyysisesti hyökkääviä kumppaneitaan kohtaan.

Tutkimuksen mukaan väkivaltaisuus suhteessa liittyi usein kontrolloivaan käytökseen, kuten kumppaneiden tarkkailuun ja esimerkiksi yrityksiin vaikuttaa siihen, keiden kanssa puoliso viettää aikaansa.

”Stereotyyppinen käsitys on edelleen, että miehet dominoivat suhteissa. Sitä tapahtuu, mutta viimeisen 10–15 vuoden aikana tehdyt tutkimukset osoittavat, että naisetkin ovat kontrolloivia ja aggressiivisia parisuhteissaan”, tutkimusta johtanut tohtori Elizabeth Shue kommentoi.

Shuen mukaan tutkimus antaa aihetta arvioida uudelleen, minkä takia miehet käyttäytyvät väkivaltaisesti naisia kohtaan. Aiempien tutkimusten perusteella syynä ovat patriarkaaliset arvot, jotka ajavat miehet ajattelemaan, että heidän tulee kontrolloida naisten toimintaa vaikka väkivalloin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt