X
SULJE MAINOS
Kuvankaappaus videolta. / Kommersant, Twitter

Outoa videota ihmetellään Venäjällä – kuka seuraa pääministerin venettä?

Osa kommentoijista vitsailee delfiinien palanneen takaisin Ukrainaan.

Venäjän laittomasti Ukrainalta valtaaman Krimin ”pääministeristä” Sergei Aksjonovista otettu video on kerännyt sosiaalisessa mediassa ihmetystä, kertoo the Moscow Times.

Alunperin Krym 24 News Channelin näyttämällä videolla Aksjonov on vierailulla tulvan valtaan joutuneessa Kerchin kaupungissa. Pääministeri matkustaa videossa veneellä.

Kesken videon veneen takana näkyy muutaman sekunnin ajan kolme uimaria, jotka uivat Aksjonovin venettä kohti. Osa katsojista on todennut miesten näyttävän Aksjonovin henkivartijoilta, kun taas toiset ovat vitsailleet kohtauksen olevan jonkinlainen ”meemi” ja että delfiinit olivat palanneet Kerchiin.

Tarkkaa syytä uimareiden pulahdukselle ei ole annettu. Venäjän hallinto epäili RBC-uutiskanavalle uimareiden olleen ”tavallisia siviilejä, jotka halusivat mennä uimaan”.

– He olivat siviilejä, jotka tekivät omituisen päätöksen tässä kriittisessä tilanteessa, ministeriön lehdistöpalvelu kommentoi.

– He pukivat nämä puvut eivätkä kyenneet keksimään mitään älykkäämpää tekemistä kuin seurata Aksjonovin venettä.

Aksjonovin pääministerinimitys ei ole saanut laillisen toiminnan edellyttämää Ukrainan tunnustusta. Krimin miehitys ja liittäminen Venäjään oli laiton, eikä Yhdistyneet kansakunnat ole tunnustanut sitä osaksi Venäjää.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt