X
SULJE MAINOS

Muslimikansanedustaja: Islam etsii kostoa

Italialaisen muslimikansaedustaja Kalid Chaoukin mukaan väkivalta on islamin syöpä ja imaameja olisi valvottava.

Marokkolaissyntyinen sosialistikansanedustaja Kalid Chaouki sanoo sanomalehti Liberon haastattelussa, että islam pitäisi uudistaa.

– Koraanin tulkinnat pitäisi uudistaa laajassa islamilaisessa kokouksessa, joka tuomitsee väkivallan ja terrorismin. Mutta olemme kaukana tästä. Chaouki mielestä muslimit tarvitsisivat Franciscuksen tapaisen, uskontojen välistä rauhaa rakentavan paavin.

Chaoukin mukaan islamilaisen terrorismin uhka on erittäin vakava.

– Arabimuslimeilla on alemmuuskompleksi länttä kohtaan, jotka se on kantanut Osmanien valtakunnan häviöstä saakka. Arabimaailma tietää hävinneensä taistelun länsimaista sivilisaatiota vastaan, koska täällä on vapaus, rikkaus ja kunnioitus yksilöä kohtaan, joita arabimaailmassa ei voi ajatella. Tämän vuoksi islamilaisterroristit haluavat kostoa, hän sanoo lehdelle.

Chaoukin mukaan muslimit eivät koskaan luovu vihasta länttä kohtaan niin kauan kuin tunnustetaan, että väkivalta on syöpä islamin sisällä, ja että se on lopetettava.

– Profeetta (Muhammadin) kuoleman jälkeen kehittyivät Koraanin tulkinnat, jotka oikeuttivat kaikenlaisen väkivallan käytön uskonnon nimessä myös sellaisia muslimeja vastaan, jotka eivät tätä logiikkaa kannattaneet. Nykyisin vain mitätön osa muslimeja seuraa tätä veristä doktriinia, mutta lännen heikkous fanaatikkojen uhan edessä ja vähäinen tuki maltilliselle islamille uhkaa yhä enemmän arabimaailman tasapainoa ja siten kasvattaa vaarallisen vähemmistön rivejä, Chaouki muotoilee.

Chaouki antaa täyden tukensa sodalle ISIS-terroristijärjestöä vastaan.

– Sotaa ISIS:stä vastaan tarvitaan ehdottomasti, paikallisten kansojen avulla. Meidän on jatkettava tukea kurdeille ja ISIS:stä vastaan taisteleville sunneille. On oltava rohkeutta asettaa prioriteetit ja valita pienempi paha: lyödä heti ISIS ja sitten neuvotella vallansiirrosta Syyriassa. Islamilainen valtio luottaa heikkouteemme, hän sanoo.

Kansanedustaja kehottaa myös valvomaan radikaalien imaamien puuhia. Hänen mukaansa monet imaamit eivät välitä muslimien asioista, vaan saarnaavat propagandaa, esiintyvät uhreina ja aiheuttavat katkeruutta, mutta eivät esitä ratkaisuja.

– He puhuvat paljon politiikkaa, mutta vähän arvoista, riitelevät keskenään ja tekevät yhä liian vähän todellisen integroitumisen puolesta.

Vuonna 1983 syntynyt toimittaja Kalid Chaouki valittiin kansanedustajaksi vuoden 2013 parlamenttivaaleissa hallitsevan sosialistipuolue PD:n ehdokkaana. Hänen tuorein kirjansa Uccidere l’umanità intera. La strage di Parigi e il futuro dell’Europa multiculturale ilmestyi tänä vuonna.

Viimeiset pari viikkoa hän on ollut poliisin suojeluksessa äärioikeistolaisten uhkailujen takia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt