Ulkoministeri Pekka Haavisto. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

MTV: Vihreiden usko Pekka Haavistoon ei horju

SDP:n piiripäättäjien suosikki presidenttiehdokkaaksi on europarlamentaarikko Eero Heinäluoma.

MTV Uutiset kysyi kuuden suurimman puolueen maakuntien piiripäättäjiltä, kuka on heidän suosikkinsa puolueensa seuraavaksi presidenttiehdokkaaksi vuoden 2024 vaaleissa.

SSDP:n piiripäättäjien selkeät suosikit presidenttiehdokkaaksi ovat nykyinen europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (35 %) sekä EU-komissaari Jutta Urpilainen (32 %). Kolmantena oli Erkki Liikanen, joka sai 13 prosentin kannatuksen.

Perussuomalaisten suosikit ovat europarlamentaarikko Laura Huhtasaari (41 %) sekä puolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho (41 %).

Kokoomuksen piirivaikuttajien suosikit ovat Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (24 %) ja Sitran yliasiamies Jyrki Katainen (23 %) ja EU-yliopiston yksikönjohtaja Alexander Stubb (19 %).

Keskustan piiripäättäjien suosikki on Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (41 %). Entinen pääministeri Esko Aho sai keskustalaisilta 22 prosentin ja nykyinen valtiovarainministeri Matti Vanhanen 16 prosentin kannatuksen.

Vihreiden usko Pekka Haavistoon ei horju, sillä vihreiden piirihallitusten jäsenistä 52 prosenttia haluaa hänet presidenttiehdokkaaksi. Vihreiden muut suosikit ovat europarlamentaarikot Ville Niinistö (21 %) ja Heidi Hautala (10 %).

Vasemmistoliittolaisten suosikit ovat puolueen puheenjohtaja Li Andersson (28 %), kansanedustaja Merja Kyllönen (27 %) ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki (26 %).

MTV Uutisten kysely lähetettiin puolueiden piirihallitusten jäsenille. Vastaukset koottiin 9.12.-22.12. Puoluekohtainen vastausprosentti oli 48-65 prosenttia. Kyselyn teki Corefiner Oy.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt