X
SULJE MAINOS
Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

”Missä Krista Kiuru luuraa, kun Suomea pitäisi avata?”

Työnantajapuolen edustajan mielestä palvelualan työpaikoilla pelataan kovaa peliä.

Valtio-opin professori Kimmo Grönlund pohtii, mihin koronarajoituksista vastaava perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) on kadonnut, kun rajoituksia pitäisi purkaa.

– Missä Krista Kiuru luuraa nyt, kun Suomea pitäisi avata, Kimmo Grönlund kysyy Twitterissä.

Vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö on rientänyt vastaamaan, että kaikki pohtivat samaa, ja ovat pohtineet jo monta viikkoa.

– Kristalla on hieno taito tulla näkyvästi paikalle, kun on positiivinen viesti ja kadota silloin kun ei sellaista ole. Osaamista sekin, Ville Niinistö toteaa.

Työnantajapuolta edustavan Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle ihmettelee, mistä on kyse, kun korona-rajoitusten purkamista kannatetaan maan hallituksessakin laajasti, mutta näin ei kuitenkaan tapahdu.

– Kovaa peliä palvelualan työpaikoilla. Hirvittää seurata alan yritysten ja työntekijöiden ahdinkoa, Minna Helle kirjoittaa.

Ravintoloitsija Henri Alén ihmettelee, kuka rajoitusten purusta oikein päättää.

– Ihan vaan kokkina kysyn. Kuka keittää soppaa, ja kuka sen tarjoilee? En ymmärrä enää mitään, Henri Alén toteaa.

Alén on jakanut kuvakaappauksen SDP:n Helsingin pormestariehdokkaan, kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarin Nasima Razmyarin tviitistä, jossa Razmyar väittää valtioneuvoston tekevän päätöksen rajoituksista alueellisen koordinaatioryhmän esityksestä.

– Kiuru ei ole alueellisen ryhmän jäsen. Varsinais-Suomen osaltakin toimittiin heti, kun alueellinen ryhmä oli ilmoittanut epidemiatason muutoksesta, Nasima Razmyar kirjoittaa.

Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan ravintoloiden aukioloajat ovat täysin valtion käsissä.

– Ymmärrän että tässä menee sekaisin, kun osa sekoittaa tahallaan. Hallitus on tämän pandemian aikana usean kerran sekä kiristänyt että höllentynyt ravintolarajoituksia. Kertaakaan ei ole kysytty tähän alueiden kantaa. Tämä on ihan täysin hallituksen käsissä, Jan Vapaavuori vastaa Henri Alénille.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt