Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Ministeri sivaltaa Ylellä: Elinkeinoelämä nauttinut miljardihelpotuksista

Kotihoidon tuki pysyy sosiaali- ja terveysministerin mukaan ennallaan.

Sosiaali- ja terveysmnisteri Aino-Kaisa Pekonen ihmettelee, kuinka Elinkeinoelämän Keskusliitto, EK, on ottanut niin jyrkän kannan hallituksen perhevapaauudistusta vastaan.

Hänen mukaansa työnantajat ovat saaneet viime vuosina miljardihelpotuksia, mutta nyt kun hallitus haluaa ministerin mukaan parantaa perheiden asemaa ja tasa-arvoa, syntyy kritiikkiä siitä aiheutuvista kustannuksista.

– Suomessa vielä eduskunta päättää, millaisia esityksiä tehdään, ministeri huomautti Ylen ykkosaamussa.

EK on ihmetellyt sitä, että kolmikannan valmistelu oli pahasti kesken ja siitä huolimatta hallitus tuli ulos linjallaan. Sen lisäksi hallitus aikoo rahoittaa lisämenot työnantajien ja palkansaajien yhdessä kustantaman sairausvakuutuksen kautta eli sitä maksua korottamalla. On arvioitu, että hallituksen uudistus lisää menoja sata miljoonaa euroa ja lisäksi se heikentää työllisyyttä.

– Tätä ei tehdä työllisyyden takia vaan tasa-arvon. Kustannus asettunee noin 50 miljoonan euron luokkaan, ministeri vastasi.

Pekonen niin ikään toisti, ettei hallitus aio puuttua kotihoidontukeen, joka arvioiden mukaan heikentää naisten työmarkkina-asemaa.

Pekonen huomautti, että kotihoidontuen maksimikäyttäjiä on Suomessa verraten vähän. Tuesta on sitä paitsi sovittu halliutusohjelmassa, ministeri muistutti.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt