Jari Leppä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Ministeri hallituksen hajottamisesta MT:lle: Emme hyväksy SDP:n juonteita

Jari Lepän mukaan ministeri Krista Kiuru ajaa Etelä-Savon jakamista kuin käärmettä pyssyyn.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) mukaan keskusta on valmis kaatamaan hallituksen, jos Savon maakunnat jakautuvat hallituksen soteuudistuksessa. Hän arvostelee Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa erityisesti perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) ja SDP:n toimintaa asiassa.

– Hallitusohjelmassa ei ole sovittu yhdessä mitään tällaista Etelä-Savon jakamista, mitä ministeri Kiuru ajaa nyt kuin käärmettä pyssyyn, Leppä sanoo MT:lle.

– Haluamme, että iso ja tärkeä uudistus saadaan maaliin. Emme kuitenkaan hyväksy niitä sivujuonteita, joita Kiuru ja SDP ovat rakennelleet. Jos Etelä-Savon maakunta hajotetaan, hajottaa keskusta hallituksen.

Kiistana on, siirtyvätkö Savonlinnan seudun kunnat uudistuksessa Etelä-Savosta Pohjois-Savon maakuntaan. Hallituksen sote-uudistusta koskevaan esitysluonnokseen on kirjattu, että Itä-Savo olisi siirtymässä osaksi Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriä. Keskusta taas katsoo, että Itä-Savon alueen kuntien pitää pysyä Etelä-Savon maakunnassa.

– Kiurun esittämä ratkaisu tarkoittaisi käytännössä sitä, että meillä muuttuisivat vaalipiiri, ely-keskuksen rajat sekä muut valtionhallinnon palvelurajat – ja lisäksi yksi maakunta katoaisi. On päivänselvää, ettei Etelä-Savon maakunta enää ole elinkelpoinen, jos Savonlinna lähtee, Leppä sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt