Verkkouutiset

Miksi suomalaisen pitää maksaa lisää veroja?

BLOGI

Punavihreän hallituksen kädenjälki näkyy siinä, miten hallitus elvyttää, kirjoittaa Sari Sarkomaa.
Sari Sarkomaa
Sari Sarkomaa
Helsinkiläinen kokoomuksen kansanedustaja, THM
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Koronaepidemian runtelemassa Euroopassa taloutta ja ihmisten koventunutta arkea elvytetään veronkevennyksin. Niin pitäisi tehdä Suomessakin. Vasemmistovihreä hallitus toimii päinvastoin. Kiristämällä ennestään piinaavan korkeaa verotusta hallitus leikkaa niin palkasta kuin eläkkeestä käteen jäävää tuloa. Pääministeri Sanna Marinin (SDP) hallituksen verotusvimma on vahingollista Suomelle.

Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan verokone paljastaa, että tänä vuonna palkansaajien tuloverotus kiristyy kaikissa tuloluokissa. Eniten kiristyy pienituloisten verotus, kun 1 250 bruttona ansaitsevien verotus kiristyy 0,4 prosenttiyksikköä. Moni elää paljon tiukemmalla kuin vuosi sitten kysyen, eikö mikään määrä veroja riitä?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Suomalaiset keskituloiset maksavat selvästi enemmän veroa kuin keskimäärin muissa Euroopan maissa. Lisäansioista ja paremmin palkatun työn hankkimisesta rangaistaan vieläkin ankarammin. Tästä piittaamatta hallitus laittaa kotitaloudet entistä tiukemmalle keskellä koronakriisiä ja talouden taantumaa.

Veronkevennykset toisivat kotitalouksille lisää ostovoimaa. Niin, että ihmiset saisivat enemmän mahdollisuuksia, kun palkasta ja eläkkeestä jäisi enemmän käteen.

Veronkevennykset on hyvä tapa elvyttää. Suomen Pankki on nostanut esille veronalennukset ja todennut niiden myönteisten vaikutusten elvytystoimena olevan pitkäkestoisempia ja kestävämpiä kuin menoelvytys.

Useissa Euroopan maissa veronkevennykset on todettu toimivaksi talouden elvytyskeinoksi menoelvytyksen rinnalla. Molempia tarvitaan myös Suomessa. Ruotsissa toteutettiin ympäristöpuolueen, sosiaalidemokraattien ja keskustapuolueen yhteistyöllä miljardien pysyvät työn verotuksen kevennykset. Kotitalousvähennystä nostettiin merkittävästi ja lisättiin siten ihmisten ostovoimaa sekä uusia työpaikkoja.

Ilmeisen ideologisista syistä hallitus ajaa Suomea täysin toiseen ja aivan väärään suuntaan. Hallitus elvyttää taloutta poikkeuksellisen vasemmistolaisesti. Velkaa otetaan mittavasti ja julkisia menoja lisätään, mutta palkansaajien, yrittäjien ja eläkeläisten tuloja leikataan. Vasemmistovihreän hallituksen veronkiristykset ja kotitalousvähennyksen leikkaus ovat myrkkyä uusien työpaikkojen syntymiselle sekä talouden elpymiselle.

Suunnan muutosta tarvitaan. Työn verotuksen keventäminen on täysin välttämätöntä, jotta saamme talouden pyörät liikkeelle ja voimme saavuttaa pohjoismaisen työllisyysasteen.

Esitimme Kokoomuksen vaihtoehtobudjetissa 800 miljoonan euron veronkevennyksiä. Esityksemme myötä palkansaajille ja eläkeläisille jäisi satoja euroa enemmän käteen verojen jälkeen. Esitimme myös hallituksen leikkauksen sijaan kotitalousvähennyksen kaksinkertaistamista, senioreiden superkotitalousvähennystä sekä kotitalousvähennyksen omavastuuosuuksien poistamista. On tärkeää löytää myös ratkaisut epäoikeudenmukaiseksi koettuun ja eläkeläisiä kurittavaan raippaveroon.

Vaihtoehtobudjetissamme oli myös esitykset 120 000 uuden työllisen saamiseksi ja miljardin euron verran vähemmän velkaantumista.

Kokoomuksen eduskuntaryhmässä emme pelkää antaa ihmisille enemmän mahdollisuuksia päättää ansaitsemistaan euroista. Taloudelle on annettava tilaa toipua. Valtion ei tarvitse päättää kaikkea ihmisten puolesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)