Hiihtolomakausi täyttää VR:n mukaan junia helmikuussa. Kuva Helsingin päärautatieasemalta. LEHTIKUVA / HANNA MATIKAINEN

Matkustus junissa lisääntyi tammikuussa

VR on lisännyt liikenteeseen viime vuoden lopulla uusia junavuoroja ja junavaunuja.

VR Group kertoo, että kotimaan kaukojunissa tehtiin tammikuussa 1,2 miljoonaa matkaa, mikä 11 prosenttia viime vuotta enemmän. Vuoden 2016 tammikuusta lähtien matkamäärät ovat kasvaneet 40 prosenttia.

– Olemme iloisia edelleen vahvana jatkuvasta kasvusta. Vastataksemme kasvavaan kysyntään lisäsimme liikenteeseen viime vuoden lopulla runsaasti uusia junavuoroja sekä myös junavaunuja. Kasvunvaraa on siis vielä ja toivommekin, että yhä useampi valitsisi junan, VR:n matkustajaliikennejohtaja Topi Simola kertoo tiedotteessa.

Leuto talvisää on parantanut junien täsmällisyyttä, mutta VR kertoo myös tehneensä mittavia valmistelutöitä ennakkoon varmistaakseen junaliikenteen mahdollisimman hyvän sujuvuuden myös talvikaudella.

– Suurimpana tekijänä on vilkkaan pääradan täsmällisyyden paraneminen, joka johtuu sekä vähäisistä infrahäiriöistä että onnistuneesta liikennerakenteen uudistamisesta. Joulukuun uusiin aikatauluihin koko pääradan liikennerakenne suunniteltiin uudestaan, jotta mahdollistettiin lisävuorot ja minimoitiin heijastevaikutukset muuhun liikenteeseen, Simola kertoo.

Eniten tammikuussa matkustettiin Helsingin ja Oulun sekä Rovaniemen välillä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt