Mika Salminen (vas) ja Sanna Marin (oik). LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Maskisuositus Suomeen, kolmelle alueelle etätyösuositus

Maskien käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä ja muissa ruuhkaisissa tiloissa.

Hallitus on tänään torstaina päättyneissä neuvotteluissaan tehnyt periaatepäätöksen siitä, että se puoltaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa suositusta kansalaisten kasvomaskien käytöstä.

Maskien käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä ja muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien käyttäminen ei ole mahdollista.

– Hallitus puoltaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa suositusta kasvomaskien käytöstä, pääministeri Sanna Marin (sd.) totesi hallituksen tiedotustilaisuudessa torstaina.

Pääministeri Sanna Marinin mukaan ihmisten on tarkoitus hankkia kasvomaskinsa pääasiassa itse, mutta myös kunta voi valtion tukemana jakaa maskeja ilmaiseksi yhteiskunnan heikoimmassa asemassa oleville. Valtio korvaa kulut kunnille täysmääräisesti.

Helsingin ja Uudenmaan alueella, Varsinais-Suomessa ja Länsi-Pohjan alueelle annetaan epidemiologisen tilanteen vuoksi etätyösuositus.

– Etätöillä on ollut merkittävä vaikutus koronaviruksen leviämisen estämisessä. Koska epidemiatilanne on tälläkin hetkellä erilainen maan eri osissa, etätyösuosituksen käyttöönottoa sovelletaan alueellisesti, Sanna Marin sanoi.

–  Tilanteessa, jossa terveysviranomaiset toteavat koronaepidemian olevan alueellisesti kasvussa, hallitus suosittelee, että kyseisen alueen työpaikoilla siirrytään etätyöhin työtehtävien niin salliessa. Lisäksi edistetään järjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä työpaikoilla.

Sanna Marinin mukaan kaikkien julkisen sektorin työntekijöiden tulee työskennellä etätöissä näillä alueilla mahdollisimman laajasti. Myös yksityisiä toimijoita kehotetaan toimimaan samoin.

LUE MYÖS:
Matkailussa otetaan käyttöön liikennevalomalli (VU 13.8.2020)

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt