Verkkouutiset

LM: Nuoret kokevat maahanmuuton ongelmaksi

Maahanmuutto sekä ilmaston- ja luonnonsuojelu ovat monen eurooppalaisen nuoren mielestä suurimmat poliittiset ongelmat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Näin kertoo tämän vuoden alussa toteutettu Tui-säätiön tutkimus, johon on kerätty vastauksia yli 8[nbsp]000 nuorelta 11:stä Euroopan maasta.

Lännen Median mukaan suomalaisten nuorten vastauksissa suhtauduttiin toiseksi kielteisimmin maahanmuuttoon puolalaisten jälkeen. Maahanmuuton ja turvapaikkajärjestelmän koki yhdeksi suurimmista poliittisista ongelmista 55 prosenttia suomalaisista vastaajista. Keskiarvo oli 50 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Seuraavaksi suurimmiksi poliittisiksi ongelmiksi koettiin suomalaisten vastauksissa ympäristö- ja talouskysymykset. Muiden maiden nuoret olivat pitkälti samoilla linjoilla. Espanjalaisten vastaukset poikkesivat muista sikäli, että maahanmuuton jälkeen tasa-arvon ongelmat olivat kakkossijalla.

Maahanmuutto vaikuttaa jakavan nuoria samoin kuin vanhempaakin väestöä. Vastauksissa 28 prosenttia nuorista koki maahanmuuton mahdollisuudeksi ja 29 prosenttia uhaksi. Vastaajista 41 prosenttia piti EU:n avoimia sisärajoja mahdollisuutena.

Suomalaiset näkevät muita pohjoismaita enemmän ilmastomuutoksen torjunnan myös mahdollisuutena. Norjalaiset kokevat sen ennemmin uhkaksi, mikä poikkesi muista maista kerätyistä vastauksista. Tutkimus ei kerro, johtuvatko norjalaisten asenteen esimerkiksi maan öljytuotannosta.

Suomalaiset nuoret aikuiset suhtautuvat koko Euroopan optimistisimmin globalisaatioon sekä yhteisvaluutta euroon. Suuri osa nuorista suhtautuu omaan tulevaisuutensa optimistisesti. Kaksi kolmesta vastaajasta on optimistinen ja 28 prosenttia vastaajista pessimistinen oman tulevaisuutensa suhteen.

EU-jäsenyyteen suhtaudutaan kyselyssä mukana olleissa EU-maissa myönteisesti. 61-79 prosenttia nuorista vastaajista äänestäisi omassa maassaan unionin jäsenyyden puolesta, Suomessa 66 prosenttia.

Suuri osa nuorista kannattaa Euroopan entistä suurempaa integraatiota eli yhdistymistä, mutta eivät usko, että se onnistuu.

EU-vaaleja nuoret pitävät toissijaisina kansallisiin vaaleihin verrattuna.

Saksalainen Tui-säätiö tutkii eurooppalaisten nuorten asenteita ja näkemyksiä. Säätiö toteutti tammi-helmikuussa 2019 verkkokyselyn, johon osallistui 8[nbsp]220 nuorta 11:stä eri Euroopan maasta. Kyselyyn osallistui 16-26-vuotiaita nuoria Britanniasta, Saksasta, Ranskasta, Puolasta, Italiasta, Kreikasta, Norjasta, Tanskasta, Ruotsista ja Suomesta. Tutkimuksen teki Yougov-tutkimusyhtiö.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)