Maahanmuuttovirasto Helsingissä. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

LM: Migri varautuu uusien vastaanottokeskusten perustamiseen

Migri on avannut kymmenen miljoonan euron hankinnan uusista vastaanottokeskuksista.

– Kyseisellä hankinnalla varaudutaan siis uusien vastaanottokeskusten perustamiseen, jos sellaista tarvetta tulee, Maahanmuuttovirasto Migrin ylitarkastaja Mikko Välisalo kertoo Lännen Medialle muun muassa Turun Sanomien julkaisemassa jutussa.

Hankintajärjestelmä on auki elokuuhun 2021 saakka. Tässä vaiheessa hankintaa mahdolliset halukkaat palveluntuottajat voivat jättää sisään osallistumishakemuksen, jollainen tarvitaan myöhemmin järjestettävään kilpailutukseen osallistumiseen.

– Kilpailutuksissa on aina arvioitava hankinnan arvo, vaikka se varsinkin meidän toimintaympäristössämme on erittäin vaikeaa, varsinkin vuosiksi eteenpäin, Välisalo selvittää.

Hänen mukaansa hankintailmoitukseen on laitettu mahdolliseksi hankinnan arvoksi kymmenen miljoonaa euroa sillä logiikalla, että kyseisen hankinnan kautta avattaisiin esimerkiksi yksi vastaanottokeskus per hankintavuosi.

– Mutta on myös täysin mahdollista, että tämän hankinnan kautta ei perusteta yhtään uutta vastaanottokeskusta, Välisalo jatkaa.

Syksyllä 2015 Suomessa oli noin 250 vastaanottokeskusta, enää vajaat 50.