Opetusministeri Li Andersson. LEHTIKUVA / HANDOUT / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Li Andersson: Lähiopetuksessa ei merkittävästi enemmän oppilaita

Opetusministeri painottaa, että lasta ei pidä viedä lähiopetukseen, ellei ole aivan pakko.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) esitti vetoomuksen varhaiskasvatuksessa ja alaluokilla olevien lasten ja vanhemmille.

– Mikäli lapsesi on varhaiskasvatuksessa tai luokilla 1.-3., niin älä vie lastasi lähiopetukseen, ellei ole aivan pakko, Li Andersson sanoi hallituksen tiedotustilaisuudessa tänään maanantaina.

Andersson muistutti, että hallituksen toimet tähtäävät siihen, että lähikontaktien määrää saadaan vähennettyä eikä epidemia laajene liian suureksi ja samalla saadaa turvattua sosiaali- ja terveyshuollon kapasiteettia.

Ministerin mukaan vanhemmat ovat noudattaneet hyvin viranomaisten ohjeita ja suosituksia.

– Opetushallituksen tämän päiväisten alustavien tietojen perusteella näyttää siltä, että vuosiluokilla 1.-3. olevien oppilaiden määrä ei ole kasvanut merkittävästi, Andersson sanoi.

Hän totesi, että hallitus seuraa tilannetta koko ajan.

Opetusministeri esitti kuntien sivistystoimen johtajille toiveen siitä, että opettajien työtä järjestettäisiin niin, että kuorma ei ole liian suuri.

– Esimerkiksi siten, että on eri opettajia, jotka hoitavat koulussa paikan päällä olevien oppilaiden opetusta ja toiset, jotka hoitavat etäopetusta niille oppilaille, jotka ovat kotona.

Hallitus joutui viime perjantaina muuttamaan asetusta siten, että kaikki peruskoulun 1.—3. luokan oppilaat voivat saada tarvittaessa lähiopetusta. Asetuksesta poistettiin edellytys vanhempien toimimisesta yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Muutos tuli voimaan tänään maanantaina.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt