Verkkouutiset

Capitol-kukkula Washington DC:ssä. AFP/LEHTIKUVA/KENT NISHIMURA

Senaattorin mukaan Ukraina joutui nappulaksi USA:n poliittisissa peleissä

Tom Brewerin mukaan pieni joukko äärioikeistolaisia lainsäätäjiä kyseenalaistaa avun antamisen millekään maalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Ukraina joutui Yhdysvaltain kongressin republikaanien ja demokraattien välisen poliittisen vastakkainasettelun panttivangiksi, mutta lopulta maltillisemmat lainsäätäjät tekivät kaikkensa saadakseen Ukrainan sotilasapupaketin hyväksytyksi, Nebraskan osavaltion republikaanisenaattori, eversti evp Tom Brewer Ukrinformin haastattelussa.

– Ei ollut mitään oikeutta sille, mitä he (venäläiset) tekivät. Ja sitten ihmisten näkemien asioiden julmuus sodan alussa sai heidät jopa polarisoitumaan enemmän Ukrainan puolelle. Valitettavasti ajan mittaan tapahtui sitä, mitä voisi kutsua sotaväsymykseksi tai että sota Israelissa ja Gazan kaistalla veti kaiken huomion pois ja teidän sotanne unohdettiin.

– Ja sitten se yhdistettiin poliittiseen taisteluun, joka oli käynnissä (Yhdysvaltain) etelärajasta. Ja taas, miksi Ukrainasta tuli pelinappula tässä suuressa shakkipelissä, se ei koskaan ollut oikein tai reilua, mutta se tapahtui, Brewer jatkaa.

Hän selitti, että pieni joukko äärioikeistolaisia lainsäätäjiä kyseenalaistaa avun antamista millekään maalle, koska heidän mielestään kaiken rahan pitäisi jäädä Yhdysvaltoihin.

Brewer lisää, että samaan aikaan Israelin arvostelijat purkivat vihaansa Yhdysvaltain hallitukselle ja sen aloitteille erityisesti estämällä Ukrainan avun.

– Joskus, kun sinulla on hulluja ääniä, jotka ovat mikrofonissa ja ihmiset, jotka eivät ajattele paljon, he voivat vaikuttaa negatiivisella tavalla asioihin, joihin heidän ei pitäisi pystyä vaikuttamaan, Brewer muotoilee.

Hänen mukaansa kuitenkin ”keskellä on niitä, jotka näkevät hyödyn ja he ovat niitä, jotka äänestivät ja lopulta saivat (Ukrainan) apupaketin läpi”.

– Luulen, että hyvä uutinen on se, että ääripäät molemmissa päissä ovat suhteellisen pieniä. Keskustassa olevat ovat se osa, joka saa suurimman osan lainsäädännöstä tehtyä. Ja se on se osa, joka oli valmis antamaan apua Ukrainalle, Brewer sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)