Verkkouutiset

SDP:n vaihtoehto talouden sopeuttamiseksi ei vakuuta kokoomusedustajaa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

SDP:n vaihtoehdolle tyrmäys: Se on järeä leikkauslista ostovoimaan

Kansanedustajan mukaan pääoppositiopuolueen säästölista on höttöinen.
Picture of Matti Lepistö
Matti Lepistö
Verkkouutisten toimittaja
Extra
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP julkaisi toukokuussa oman vaihtoehtonsa julkisen talouden tasapainottamiseksi. Pääoppositiopuolueen mukaan vaihtoehto vahvistaisi julkista taloutta samassa mittakaavassa kuin hallituksen toimet.

Kokoomuksen kansanedustaja Tere Sammallahden mukaan SDP:n vaihtoehto ei tietäisi toteutuessaan hyvää palkansaajille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Se on järeä leikkauslista suomalaisten ostovoimaan ja todennäköisesti työllisyyteen ja tulevaisuuden näkymiin, hän sanoo Verkkouutisten Asiakysymyksen haastattelussa. Jakson voi katsoa tästä.

Kokoomusedustajan mukaan SDP:n vaihtoehto kasvattaisi merkittävästi verotaakkaa.

– Siinä tulisi 3,4 miljardia euroa lisää veroja. Erityisen huolestuttavaa olisi tietenkin se, että työssäkäyville palkansaajille porvarihallituksen suuntaama veronalennus peruttaisiin. Se leikkaisi suoraan kaikista tuloluokista ostovoimaa.

SDP sopeuttaisi taloutta yhdeksällä miljardilla eurolla. Sammallahden mielestä puolue ei kuitenkaan esitä juurikaan konkreettisia ja uskottavia leikkauskohteita. Hän arvioi, että SDP:n vaihtoehdolla Suomi ajautuisi EU:n alijäämämenettelyyn.

– Kun tutustui siihen vähään lapun sisältöön, tuli sellainen epäusko. Voiko aidosti pääoppositiopuolue vetää näin riman alta, ja näin höttöisellä paketilla yrittää jallittaa ihmisiä äänestämään tai tukemaan SDP:tä? Heillä on ollut aikaa ja mahdollisuus tehdä pitkään työtä tämän pakettinsa puolesta ja etsiä hyvät perustelut. Käytännössä se oli kaksitoista sivua powerpointtia, josta kuusi sivua oli kuvia, Sammallahti ryöpyttää.

SDP:n linja ei ole Sammallahden mielestä juurikaan muuttunut, vaikka puolueen puheenjohtaja on vaihtunut Sanna Marinista Antti Lindtmaniin.

– Onhan heillä retoriikassa ja esiintymisessä tietenkin paljonkin eroja, mutta valitettavasti se sosialistinen alavire siellä puolueen toiminnassa ei ole muuttunut miksikään. Ehkä nykyään aiempaa kovempi noja ay-liikkeeseen on otettu vanhan ay-jyrä Lindtmanin johdolla, mutta muuta olennaista eroa ei näytä olevan.

Sammallahden mukaan on vaikea nähdä, että SDP ja kokoomus mahtuisivat enää samaan hallitukseen.

– Talouden tilannekuva on niin erilainen. Toinen osapuoli haluaa ajaa mistään vaikutuksista ja seurauksista huolimatta omaa sosialistista linjaansa, joka johtaa alijäämämenettelyyn ja ehkä myös talouden romahdukseen ja Kreikan tiehen, hän viittaa SDP:hen.

– Tarvitsemme rakenneuudistuksia, meidän täytyy tehdä leikkauksia ja tehostaa julkista sektoria ja sen toimintaa. Jos tätä yhteisymmärrystä ei löydy, on vaikea nähdä, miten se yhteinen hallitus voitaisiin muodostaa.

KATSO UUSIN JAKSO:
Eduskunnassa ihmetellään SDP:n listaa leikkauksista: Miksi laskelmia piilotellaan?

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)