Ihmiset seurasivat Michael-hurrikaanin saapumista / Brendan Smialowski / AFP - LEHTIKUVA

Lennokki kuvasi Floridan järkyttävät myrskytuhot

Osavaltioon iskeytynyt voimakas myrsky tuhosi tieltään rakennuksia ja tukki autoteitä.

Floridaan keskiviikkona iskeytynyt Michael-hurrikaani on aiheuttanut laajoja tuhoja eri puolilla osavaltiota.

Esimerkiksi pieni Mexico Beachin kaupunki on ollut käytännössä eristyksissä autoteiden ja siltojen vaurioitumisen vuoksi. NBC Newsin mukaan tuuli puhalsi keskiviikkona jopa 250 kilometrin tuntivauhdilla myrskyn rantautuessa mereltä Floridaan kategorian 4 hurrikaanina.

Tuhojen laajuutta on tutkittu lennokkien kuvaamilla videoilla. Tuuli on esimerkiksi puhaltanut kahden talon rippeet keskelle Mexico Beachin päätietä.

Kuvernööri Rick Scottin mukaan viranomaiset saivat pelastettua torstain aikana kymmeniä ihmisiä, jotka eivät olleet noudattaneet evakuointikehotusta. Scott kehotti ihmisiä pysymään poissa autoteiltä ja varoitti, että on vielä liian aikaista palata takaisin myrskyn riepottelemalle alueelle.

– Tiedän, että haluaisitte mennä kotiin tarkastamaan tilanteen ja aloittamaan korjaustyöt. Viranomaiset tekevät parhaansa mukaan töitä, jotta näin voidaan pian tehdä. Mutta ensin pitää varmistaa, että tilanne on turvallinen.

– Tämä myrsky oli todellinen hirviö. Emme vielä tiedä, kuinka laajoja tuhot ovat olleet.

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut myrskyssä. Yli 850 000 asukasta on toistaiseksi ilman sähköä Floridassa, Alabamassa ja Georgiassa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt