Britannian puolustusministeri Gavin Williamson. LEHTIKUVA / AFP PHOTO

”Kuolleesta terroristista ei ole harmia” – ministeri haluaa eliminoida islamistit

Ison-Britannian uusi puolustusministeri ei halua terroristijärjestö Isisin riveissä taistelleita brittejä elävänä takaisin kotiin.

– Näkemykseni on yksinkertaisesti se, että kuollut terroristi ei voi tehdä haittaa Britannialle, Ison-Britannian puolustusministeriksi marraskuussa nimetty Gavin Williamson sanoi Daily Mailille.

Puolustusministerin mukaan yhdenkään terroristijärjestö Isisin puolesta taistelleen Ison-Britannian kansalaisen ei pidä päästä elävänä takaisin kotimaahansa.

– Meidän pitää tehdä kaikkemme tuhotaksemme se uhka, Williamson sanoi.

Iso-Britannia on lisännyt lennokki-iskuja Syyriassa ja Irakissa viimeisillä Isisin hallussa pitämillä alueilla. Yli 800 Ison-Britannian kansalaista on lähtenyt taistelemaan Isisin puolesta Irakiin ja Syyriaan. Nyt arvioidaan, että heistä noin 270 on jäljellä.

– Minusta yhdenkään terroristin, riippumatta siitä tuleeko hän tästä maasta tai jostain toisesta, ei pidä antaa ikinä palata takaisin tähän maahan, Williamson sanoi.

Puolustuslähteet ovat aiemminkin kertoneet brittilehdistölle, että brittiläisiä Isis-taistelijoita pyritään tappaman joko ilmaiskuilla tai lennokki-iskuilla.

– Joka päivä brittiläiset sotilaat pitävät huolen siitä, että ne jotka haluavat aiheuttaa harmia meille, eivät ikinä voi palata tähän maahan. Se on jotain, mistä olen äärimmäisen ylpeä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt