Verkkouutiset

Poliisin voimankäyttö Turussa ei johda syyttäjän toimiin

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on perustanut tänään johdollaan toimivan syyttäjäryhmän, joka huolehtii Turussa tehtyihin puukotuksiin liittyvien rikosasioiden syyttäjäntehtävistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliisirikosasioiden tutkinnanjohtajana toimiva syyttäjä on päättänyt, ettei poliisin voimankäyttö puukottajaksi epäillyn kiinnioton yhteydessä anna aihetta poliisin rikosvastuun selvittämiseen.

Murhina ja murhan yrityksinä tutkittavina olevia puukotuksia epäillään terroristisessa tarkoituksessa tehdyiksi rikoksiksi, joita koskevan syytteen nostamisesta päättää tavanomaisista rikoksista poiketen valtakunnansyyttäjä.

Kuten muissakin rikosasioissa, on syyttäjän tehtävänä myös terrorismirikoksissa huolehtia ja valvoa, että rikosepäily tulee tutkituksi asianmukaisesti ja asianosaisten oikeusturvan edellyttämällä tavalla. Valtakunnansyyttäjänvirasto ja poliisi ovat sen vuoksi olleet tiiviissä yhteistyössä esitutkinnan alusta alkaen.

Puukotuksiin liittyvän rikosepäilyjen kokonaisuuden syyttäjäntehtävistä huolehtimaan on perustettu syyttäjäryhmä, johon kuuluu apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen lisäksi kaksi terrorismirikosasioiden käsittelemiseen erikoistuvaa syyttäjää. He ovat kihlakunnansyyttäjä Hannu Koistinen Oulun syyttäjänvirastosta ja syyttäjänvaltuuksin toimiva ylitarkastaja Sampsa Hakala Valtakunnansyyttäjänvirastosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)