Verkkouutiset

Petokset ja huumerikokset kovassa kasvussa

Ilmitulleiden petosten ja huumerikosten määrät kasvoivat nopeasti viime vuonna tuoreimpien ennakkotietojen mukaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Petoksia tuli Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna ilmi 22 800, mikä on yhdeksän prosenttia edellisvuotta enemmän.

Petosten määrä on viime vuosina kasvanut huomattavasti, sillä 2000-luvulla petoksia on Tilastokeskuksen mukaan ollut vuodessa keskimäärin vain 15 000.

Maksuvälinepetoksia tuli viime vuoden aikana ilmi 7 600, mikä on peräti 22 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli viime vuonna kaikkiaan 424 400 rikosta, mikä on melko tarkkaan sama määrä kuin edellisen vuonna.

Omaisuusrikoksia ilmeni 240 400, mikä oli yhden prosentin verran edellisvuotista enemmän. Henkeen ja terveyteen kohdistuneiden rikosten määrä puolestaan väheni kuusi prosenttia 37 800 tapaukseen.

Huumausainerikoksia kirjattiin 22 600, mikä on 13 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Törkeiden huumausainerikosten määrä lisääntyi 20 prosenttia 1 200 tapaukseen.

Lisäksi kirjattiin 444 500 liikenneturvallisuuden vaarantamista ja liikennerikkomusta. Rattijuopumuksia tuli viime vuonna tietoon 18 100, mikä on 6 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)