Verkkouutiset

Pohjoismaiden puolustusministerit: Venäjä on suurin haaste Euroopan turvallisuudelle

Pohjoismaat syventävät puolustusyhteistyötään Venäjän vuoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Meidän on seurattava Venäjän tekoja eikä Kremlin retoriikkaa”, norjalaisessa Aftenpostenissa julkaistussa kirjoituksessa todetaan.

Kirjoituksen ovat allekirjoittaneet kaikkien Pohjoismaiden puolustuksesta vastaavat ministerit; Suomen Carl Haglund, Ruotsin Peter Hultqvist, Norjan Ine Eriksen Søreide, Tanskan Nicolai Wammen ja Islannin Gunnar Bragi Sveinsson.

Ministerit toteavat Pohjoismaiden sopineen maaliskuun 10. päivänä järjestetyssä puolustusministeritapaamisessa puolustusyhteistyön lisäämisestä. Myös yhteistyötä Baltian kanssa aiotaan lisätä.

He huomauttavat Venäjän muodostavan suurimman haasteen Euroopan turvallisuudelle.

”Venäjän propaganda ja poliittiset toimet valavat eripuraa maiden välille ja yhteisöjen kuten Naton ja EU:n sisälle”, ministerit kirjoittavat.

Kirjoituksessa todetaan Venäjän tiedustelutoiminnan ja sotilaallisten toimien lisääntyneen Pohjoismaiden rajoilla ja Baltiassa. Ministereiden mukaan Venäjä on myös osoittanut olevansa valmis käyttämään sotilaallisia keinoja poliittisten päämäärien saavuttamiseksi silloinkin, kun se loukkaa kansainvälistä lakia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)