Verkkouutiset

Viranomainen esitti nämä 25 kysymystä ravintolayrittäjälle – ”ei voi olla totta”

Kansanedustajan mukaan anniskeluviranomaisella on lähes rajoittamaton oikeus asettaa ehtoja ja määräyksiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari julkisti Facebookissa kaksi valokuvaa, jotka esittävät viranomaisen yhdelle yritykselle esittämiä kysymyksiä.

Ilmeisesti aloittavan tanssiravintolan saama selvityspyyntö antaa makua siitä, millaiseen pyöritykseen ravintolayrittäjä joutuu.

– Olemme yrittäneet tehdä Suomesta vastuullisen ruoka- ja juomakulttuurin maata – aitoa tyylikkäiden ravintoloiden kotipesää. Alkoholilain kokonaisuudistuksen tarkoituksena on ollut pyrkiä tähän suuntaan. Pääsuunta on ollut reilu vapauttaminen, mutta poikkeukset saattavat tuhota sinänsä hyvän suunnan, Harri Jaskari kirjoittaa saatteessa.

– Pykälässä 21 anniskeluviranomaisille annetaan lähes rajoittamaton oikeus laittaa ehtoja ja määräyksiä ja hylätä anniskelulupahakemus. Tämä ei voi olla totta!, hän kauhistelee.

Jaskarin Facebook-päivityksen mukaan aluehallintovirasto pyysi kirjeessään ravintolayrittäjältä selvitystä seuraaviin asioihin:

* Mikä on ravintolan sisäänpääsyn ikäraja viikonloppuiltaisin

* Onko ravintolaan jatkoaikailtaisin erillinen pääsymaksu ja minkä hintainen pääsymaksu on

* Edellytetäänkö anniskelupaikassa asiakkailta eteispalvelujen käyttöä jatkoaikailtoina

* Onko eteispalvelun käyttö maksullista

* Mikä on järjestyksenvalvojien määrä jatkoaikailtoina

* Ovatko järjestyksenvalvojat luvanhaltijan palkkalistoilla vai ostetaanko palvelut alan yritykseltä

* Millainen työkokemus järjestyksenvalvojilla on ja kuinka kauan järjestyksenvalvojankortit ovat olleet voimassa

* Keskittyvätkö järjestyksenvalvojat vain järjestyksenvalvontatehtäviin vai onko heillä myös muita tehtäviä, esim. anniskelutehtäviä

* Mikä on tarjoiluhenkilökuntaan kuuluvien määrä työvuorossa iltaisin osastoittain

* Keskittyvätkö tarjoiluhenkilökuntaan kuuluvat vain anniskelutehtäviin vai onko heillä myös muita tehtäviä, kuten dj:n tehtävät

* Kuinka ravintolan siisteydestä huolehditaan illan aikana, onko esim. erillistä plokkaria siivoamassa pöytiä

* Minkä ovat 2. kerroksen ravintolan keittiön aukioloajat, mihin saakka ruokaa on tarjolla ja millaista ruokaa on tarjolla

* Onko keittiössä viikonloppuiltaisin ruoan valmistukseen keskittynyt kokki vai lämmittääkö tarjoiluhenkilökunta valmiita annoksia

* Onko osastoilla live-esiintyjille omaa esiintymiskoroketta tai – lavaa

* Onko ravintolassa RAY:n pelipöytä ja pelinhoitaja

* Onko ravintolassa omaa drinkkilista ja millainen se mahdollisesti on

* Mikä on ravintolan wc-tilojen kunto

* Ovatko äänentoistolaitteet ja valaistus tavanomaista tasokkaammat ja jos ovat, niin millä tavalla

* Onko ravintolan sisätilojen osastoilla omat, ainoastaan tanssikäyttöön tarkoitetut tanssilattiansa ja minkä kokoiset ne ovat

* Onko yläkerran ravintolasalin ohjelmatarjontana karaokea

* Ketkä ovat suunnitellun viihdeohjelman tuottajia, ostetaanko mahdolliset esiintyjät ohjelmatoimiston kautta vai ovatko mahdolliset bändit paikallisia musiikin harrastajia

* Mitä mahdollisina bändi-iltoina orkesterin tauon aikana ja orkesterin lopetettua on ohjelmatarjontana

* Ovatko dj:t ohjelmatoimiston kautta hankittuja vai ravintolan palkkalistoilla olevia

* Onko dj:llä mahdollisesti muita tehtäviä, esim. plokkarin tai tarjoilijan tehtäviä jatkoaikailtoina vai hoitaako hän ainoastaan dj:n tehtävät

* Onko aluehallintoviraston XX anniskelupaikkaan tekemän tarkastuksen jälkeen tehty sisustukseen ym. oleellisia muutoksia

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)