Verkkouutiset

Turisti meni väliin, 70-vuotias Klaus juoksi epäillyn perään – Näin tavalliset ihmiset auttoivat Turussa

Turun puukotustapauksessa huomio on kiinnittynyt moniin auttajiin, jotka vaaransivat itsensä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Silminnäkijäkertomusten perusteella monet lähtivät itsensä vaarantaen auttamaan Turun puukotusten uhreja. Heidän tekojaan on kiitelty laajasti sosiaalisessa mediassa.

Esimerkiksi ruotsalainen Hassan Zubier yritti auttaa puukottajan uhriksi joutunutta naista Turun Kauppatorilla. Lomailemassa Turussa ollut Zubier kertoi Expressenille yrittäneensä pysäyttää verenvuodon uhrin haavoista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Näin miehen hyökkäävän tyttöystäväni kimppuun. Menin väliin ja sain kaksi veitseniskua. Tyttöystäväni haavoittui käteen, hän sanoi.

Yle taas kertoo tässä seitsemänkymppiseksi kuvatusta turkulaisesta Klausista, joka näki puukottajan iskevän naisen kimppuun torilla. Hän lähti jahtaamaan tekijää muiden mukana ja yritti myös ohjata poliisia oikeaan suuntaan.

Klausin mukaan tekijää jahtasi noin 10–15 henkilön joukko. Joku kantoi tuolia. He näyttivät hänen mukaansa maahanmuuttajilta.

Perjantaina laajaa mediahuomiota sai myös Hasan Alazawiin tarina. Sen toi julkisuuteen hänen ystävänsä, Crisis Management Initiativen rauhanneuvottelija Husein al-Taee Facebookissa.

– Tämä mies yritti pysäyttää puukottajan Turussa. Hän sai itse puukosta monta kertaa ja nyt sairaalahoidossa, al-Taee kirjoitti.

– Hän sanoi näin kun kysyin, että miksi puutuit, se on viranomaisten työtä, hän sanoi: ”En voinut katsoa vierestä kun naista puukotettiin edessäni”.

Muun muassa Helsingin Sanomat vahvisti al-Taeen kertoman.

Myös poliisin toiminta tapauksen hoidossa on kerännyt laajasti kiitosta. Kun tilanne oli vielä päällä, syyteltiin viranomaisia etenkin sosiaalisessa mediassa siitä, että vaaratiedotteita ei tule, vaikka Turussa on käynnissä puukotuksia. Totuus selvisi myöhemmin.

Vaaratiedotetta ei ehditty lähettää, koska poliisi pysäytti tekijän ampumalla vain kolme minuuttia sen jälkeen, kun se oli saanut hälytyksen tapahtuneesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)