Verkkouutiset

Kansanedustajan mieli muuttui: En enää vastusta Nato-jäsenyyttä

Perussuomalaisten Juho Eerolalle sopii Suomen Nato-jäsenyys - joskus ja jos kansa sitä tukee.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Juho Eerola (ps.) kirjoittaa Nato-kantansa muuttumisesta Kymen Sanomissa. Hänen mukaansa nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa Suomelle olisi enemmän hyötyä olla mukana Natossa kuin sen ulkopuolella.

”Olen itse aikoinani vastustanut hyvinkin tiukasti Suomen Nato-jäsenyyttä. Mieleni on vuosien saatossa kuitenkin muuttunut”, Juho Eerola kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän toteaa, että ”en enää vastusta Nato-jäsenyyttä, jos Suomen kansa antaa sille selvän tukensa”.

Eerolan mukaan Natoon meneminen ei kuitenkaan ole ilmoitusasia. Hänen mielestään jäsenhakemus juuri nyt olisi erittäin riskialtis teko.

”Vaikka Venäjä ei ikinä olekaan Nato-maahan hyökännyt, on päivänselvää, että nykyisessä tilanteessa se pyrkisi estämään Suomen Nato-jäsenyyden kaikin keinoin. Ennen viidennen artiklan suojaa joutuisimme todennäköisesti Venäjän jonkinlaisen sodan kaltaisen toimenpiteen kohteeksi. Tämän jälkeen olisi erittäin epätodennäköistä, että Nato meitä edes jäsenekseen huolisi”.

”Nato-jäsenyyden kanssa on vähän sama tilanne kuin Karjalan palautuksenkin. Ajoitus on tärkeintä. Oikea aika on aina silloin, kun Venäjä on polvillaan. Viimeksi näin oli reilut kaksikymmentä vuotta sitten ja seuraavaksi ehkä joskus tulevaisuudessa. Siihen saakka näistä asioista tulisi lähinnä olla hiljaa”, kansanedustaja linjaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)