Verkkouutiset

Amerikkalaislehti: Moskovassa pelätään Suomen ja Ruotsin Nato-aikeita

Defense Newsin mukaan Venäjällä on kasvanut vihamielisyys ja epäluulo Suomea ja Ruotsia kohtaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Defense News on amerikkalainen puolustusalan asiantuntijajulkaisu. Se perustaa uutisensa Suomen ulkoministeriön lähteisiin.

Julkaisun mukaan Moskovassa pelätään Suomen ja Ruotsin solmivan mahdollisesti sopimuksen Natoon liittymiseksi samanaikaisesti ja koordinoidusti.

Defense News kertoo eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanervan (kok.) vahvistaneen, että suljettujen ovien diplomaattisia keskusteluita Moskovan kanssa käydään. Keskusteluiden on tarkoitus johtaa korkean tason neuvotteluihin, jotka huipentuvat tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja Venäjän federaation presidentti Vladimir Putinin tapaamiseen heinäkuussa.

Kanerva sanoi, että Suomi haluaa rakentaa mieluummin kuin heikentää suhteitaan Venäjään. Hänen mukaansa ”meidän pitää säilyttää hyvät naapurisuhteet. Kuten hyvät ystävät, meidän pitää myös kertoa toiselle, milloin he menevät liian pitkälle ja ovat väärässä”.

Ilkka Kanerva kiisti myöhemmin Helsingin Sanomille antaneensa julkaisulle haastattelua ja ajatuksensa tulkitun täysin väärin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)