Verkkouutiset

Ammusten kuoria Nammon Lapuan tehtaalla. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

Kai Mykkänen Ylelle: TNT-tehtaan luvitus voisi päästä erityiskäsittelyyn

Nykyinen lainsäädäntö ei mahdollista yksittäisen hankkeen lupakäsittelyn nopeuttamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomeen suunnitellun TNT-räjähdetehtaan ympäristöluvitus voitaisiin mahdollisesti hoitaa ohituskaistan kautta, arvioi ympäristöministeri Kai Mykkänen Ylelle.

Mykkäsen mukaan valtioneuvoston olisi syytä vauhdittaa puolustuskyvyn kannalta erittäin tärkeän hankkeen lupaprosessia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Valtioneuvosto voisi tunnistaa, että joku hanke on Suomen edun kannalta erittäin tärkeä ja strateginen. On mahdollista, että kyseinen räjähdetehdashanke voisi päästä lupaviranomaisten erityiskäsittelyyn, Mykkänen kertoo.

Aiemmin valtioneuvosto ei ole vauhdittanut yksittäisten hankkeiden luvituksia. Petteri Orpon hallitusohjelmassa kuitenkin todetaan, että hallitus arvioi tarvetta säätää valtioneuvostolle mahdollisuuden siirtää yksittäistapauksia nopeutettuun viranomaismenettelyyn.

Ruotsissa hallitus voi jo nyt jopa ratkaista yksittäisten hankkien lupien tiettyjä osia. Tällä hetkellä Suomen lainsäädäntö ei kuitenkaan mahdollista yksittäisen hankkeen lupakäsittelyn nopeuttamista.

– Lainsäädäntö lähtee perustuslain nojalla siitä, että kaikkia hankkeita on lähtökohtaisesti käsiteltävä yhdenvertaisesti, tiivistää ympäristöministeriön lainsäädäntöjohtaja Johanna Korpi.

Jos lakia päätettäisiin muuttaa, kestäisi selvitystyössä Korven arvion mukaan joitakin kuukausia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)